• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/b92.net

11.05.2024

13:05

Termini za izdavanje pasoša popunjeni mesec dana unapred: Pazite, dve zemlje u kojima Srbi masovno letuju imaju stroga pravila

Aleksandar Jovanović Cile

Društvo

Termini za izdavanje pasoša popunjeni mesec dana unapred: Pazite, dve zemlje u kojima Srbi masovno letuju imaju stroga pravila

Podeli vest

Termini za izdavanje pasoša u MUP-u popunjeni su mesec dana unapred, pa se mnogi pitaju kako da dođu do termina za izdavanje putnih isprava.

Mnogi možda ne znaju da zahtev za izdavanje pasoša mogu da podnesu u bilo kojoj policijskoj stanici ili ispostavi u Beogradu, bez obzira na opštinu na kojoj im je prijavljeno prebivalište.

"Svi građani sa prebilavištem na teritoriji grada Beograda mogu da podnesu zahtev za pasoš u bilo kojoj policijskoj stanici ili ispostavi bez obzira na prijavljeno prebivalište", ističe Branka Popadić, pukovnica policije.

Gužve su trenutno sve veće zbog sezone godišnjih odmora.

"Moj savet je da se na vreme pogledate važenje putne isprave, pa tek onda da se krene u traženje željene destinacije. Obratite pažnju i na to da neke zemlje zahtevaju da pasoš važi tri meseca od dana povratka. U nekim zemljama poput Turske i Egpita taj rok je čak šest meseci", istiše pukovnica.

Zahtev može da se podnese dolaskom ili zakazivanjem putem portala eUprave.

Na portalu su trenutno termini popunjeni, a ukoliko uživo predajete zahtev potrebna vam je samo važeća lična karta i uplatnica.

"Potrebna je samo važeća lična karta i uplatnica na iznos od 3.600 dinara, a uplatnica se kreira na portalu eUprava. Novac se nakon kreiranja uplatnice može uplatiti u bilo kojoj pošti ili banci, elektronski ili putem QR koda. Ukoliko elektronski uplatite nije vam potreban dokaz o uplati", objašnjava pukovnica. Kod maloletne dece neophodno je prisustvo oba roditelja, a ukoliko jedan od roditelja ne može da dođe potrebna je pisana saglasnost drugog roditelja overena kod nadležnog organa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija