• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

04.06.2024

16:12

Krkobabić: Još 17 lokalnih samouprava dobijaju sredstva za nabavku minibuseva

printscreen

Društvo

Krkobabić: Još 17 lokalnih samouprava dobijaju sredstva za nabavku minibuseva

Podeli vest

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je danas da će još 17 lokalnih samouprava dobiti sredstva da nabave minibuseve i omoguće prevoz stanovnika i u najudaljenijim selima Srbije.

Krkobabić je prilikom potpisivanja ugovora sa lokalnim samoupravama rekao i da jedno vozilo odlazi na Kosovo i Metohiju, u Orahovac, čime će 750 stanovnika u njihova tri sela imati rešen prevoz, saopštilo je Ministarstvo za brugu o selu.

Kako se navodi u saopštenju, nakon današnjeg potpisivanja Ugovora za dodelu bespovratnih sredstava, besplatan prevoz stiže u još 264 sela. Među 17 opština i gradova, u 10 upravnih okruga, koje će dobiti vozila za prevoz seoskog stanovništva, tri su u devastiranim područjima i u IV grupi stepena razvijenosti.

Dodaje se da među današnjim dobitnicima bespovratnih sredstava, 14 jedinica lokalne samouprave nema organizovan gradski i prigradski prevoz, a dve se nalaze u pograničnom delu zemlje.

Sredstva koje je izdvojilo Ministarstvo za brigu o selu za ove namene je 119 miliona dinara, a jedinice lokalne samouprave su učestvovale sa 50,7 miliona dinara. Programom je po jednoj prijavi odobravano do sedam miliona dinara.

Foto: Tanjug

 

U saopštenju se dodaje da je predsednik Komisije za dodelu sredstava za nabavku minibuseva i dekan saobraćajnog fakulteta Nebojša Bojović najavio spremnost Saobraćajnog fakulteta da u narednom periodu radi na celovitom programu kako bi se na sistemski način u celosti rešilo pitanje mobilnosti stanovništva i dobara u ruralnim delovima Srbije.

- U saobraćajnom inženjerstvu ta kategorija se posebno mora izučavati - rekao je Bojović i istakao dobru saradnju Ministarstva za brigu o selu i naučno-istraživačkog centra Saobraćajnog fakulteta.

Predsednik privremenog organa Opštine Orahovac Aleksandar Micić, naglasio je značaj minibusa koji im uskoro stiže, jer kako kaže to predstavlja veliko olakšanje i pomoć za žitelje sela ove opštine.

Predsednik Opštine Arilje Predrag Maslar, kazao je da će sredstvima za kupovinu minibusa koje su dobili rešiti se mnoga pitanja u selima ovog kraja.

- Naša opština je razuđena, sela su udaljena, a u pojedinim naseljima je mali broj stanovnika, pa je veoma važno što ćemo sad moći da svima njima izađemo u susret i obezbedimo besplatan prevoz - rekao je Maslar.

Od početka sprovođenja programa, 2021. godine, ukupno je rešen prevoz sa žitelje sela u 78 jedinica lokalne samouprave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija