• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

06.06.2024

10:37

"Želeo je da se udam za njega i rodim dete" Srpkinja se zaljubila u američkog pilota preko Fejsbuka, a onda otkrila pravu istinu o njemu: "Budite oprezne"

Shutterstock

Društvo

"Želeo je da se udam za njega i rodim dete" Srpkinja se zaljubila u američkog pilota preko Fejsbuka, a onda otkrila pravu istinu o njemu: "Budite oprezne"

Podeli vest

Pronaći ljubav preko interneta danas je potpuno normalna stvar. Međutim pre nego što se zaljubite i odlučite da zbog osobe sa one strane ekrana promenite život iz korena, najbolje je proveriti da li je taj neko stvaran. Jer, može se desiti da iza američkog princa stoji ni manje ni više nego nigerijski prevarant.

Identična situacija zadesila je jednu Srpkinju koja je anonimno na Fejsbuk grupi "Ispovesti" napisala da je nedavno bila žrtva prevare iz koje se, kako kaže na vreme izvukla.

- Pre dva meseca dobila sam zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku od stranca - pilota, čoveka od 54 godine, vrlo ljubaznog, odmerenog, prijatnog. Javljao se svakodnevno, nenametljivim porukama, i ja sam se vremenom upustila u svakodnevnu, prelepu inspirativnu komunikaciju sa njim. Rekao mi je da živi u Americi i da je pilot. Zvao je video pozivima da ga vidim dok je u Londonu, Rimu, Barseloni, i naš odnos je postajao dublji, ozbiljan. Srela sam svoju srodnu dušu na Fejsbuku! A i pilot se zaljubio do ušiju u mene.

Bio je to učtiv, obrazovan, muževan muškarac za poželeti. Samo kad je bio na letovima nismo razgovarali. Želeo je da se udam za njega i rodim dete. Pripremala sam se za selidbu u Njujork. Zaljubila sam se u čaroliju koju je napravio. Hteo je odmah da dođe u Srbiju, ali sam ja odlagala za april jer sam želela sve da proverim i da budem sigurna. I znate li gde su me provere odvele? Do Nigerijskog skamera (prevaranta). Navodno je upao u nevolju i tražio da mu pošaljem 5.000 dolara. Nisam! Budite oprezni - napisala je anonimna devojka.

Foto: printscreen

 

Da li je izmišljena priča?

Iako su mnogi smatrali da se radi o izmišljenoj situaciji, bilo je i onih koji su međutim priznali da im se slična stvar desila.

"Ma da, sve to u dva meseca od zahteva? Zaljubila si se i imala želju da toliki put prevališ, da se udaš i rodiš dete? Majko moja pa ovo kao osmi razred drugo polugodište... I zašto bi uopšte iko prihvatao nepoznate ljude za 'prijatelje' nikad mi to nije bilo jasno?, "Zaljubiš se preko poruka u roku od dva meseca i spremala si se da odeš na drugi kontinent kod potpuno nepoznate osobe? Pa skamer je najmanja muka koja može da te snađe sa takvom pameću", "Zaljubila se mala u mogućnost bogatog života. Njujork, Barselona", "OK nije se desilo" - pisali su oni kojima je fenomen nasedanje na prevare preko interneta.

Ipak, javili su se i oni kojima su se slične situacije desile.

Meni se javio taj neki pacijent iz Afrike koji se predstavio kao Rumun- građevinski inženjer koji radi ni manje ni vise nego ozbiljne projekte po zapadnoj Evropi. Ali tačno vidiš da se dopisuješ sa automatom. Tražio moje slike da vidi ja mu pošaljem sliku neke američke pevačice. Mada je on meni slao mi poruke na Vocapu - piše u komentaru jedna žena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija