• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

11.06.2024

09:50

Priča kao iz bajke! Amerikanac prešao u pravoslavlje zbog ljubavi prema lepoj Srpkinji: Brajan voli srpsku istoriju ali i ćevape sa kajmakom!

Facebook video printscreen/Facebook

Društvo

Priča kao iz bajke! Amerikanac prešao u pravoslavlje zbog ljubavi prema lepoj Srpkinji: Brajan voli srpsku istoriju ali i ćevape sa kajmakom!

Podeli vest

Amerikancu Brajanu Arčibaldu omiljeno piće je pivo iz Srbije, a hrana ćevapi sa kajmakom. Osim toga, omiljena žena na svetu mu je Srpkinja. Upravo zato, odlučio je da je oženi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Majamiju i postane pravoslavac.

Brajanova žena Dajana kaže da je njihova ljubavna priča počela u Majamiju u jednom hotelu gde je i radila. Ona je bila menadžer, a Brajan kandidat za posao. Već nakon prve konverzacije Brajan je znao da će Dajana iz Srbije postati njegova omiljena žena i supruga.

- Igrom slučaja on je iz Arizone, a ja sam se baš tada vratila sa odmora u Arizoni. Kada sam čula odakle je odmah sam odletela u kuhinju da ga upoznam. On je imao intervju za poziciju izvršnog šefa kuhinje. Ja sam odrasla na kaubojskim filmovima uz oca. Omiljeni nam je bio film 'Tombstone'. Kada sam mu rekla da volim kauboje on mi je predložio taj film. Za mene je to bio znak sudbine, a njemu je bilo interesantno da jedna Srpkinja zna za taj film. Opsesija mog oca divljim zapadom mi je pronašla muža na kraju - priča Dajan kroz osmeh.

Iako živi u Americi, Dajanina želja bila je da se venča u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Kako bi joj to i ispunio, Brajan je postao pravoslavac u Majamiju, a onda i njen muž.

 

 

Dajana postala Amerikanka, a Brajan pravoslavac

- Moja želja je bila da se venčamo u Crkvi Svetog Simeona u Majamiju. On mi je to i ispunio. Ipak, Brajan voli srpsku istoriju. Smatra da smo jedan veoma vredan narod, posvećen i ponosan. Zbog toga je i on ponosan jer je primio pravoslavlje. Ja sam srećna što sam postala Amerikanka, a on što je postao pravoslavac - kaže ova Srpkinja.

Brajan obožava da sprema ćevape sa lukom u lepinji

Nažalost, Brajan još nije imao priliku da poseti Srbiju. Ipak, to ga nije sprečilo da zavoli sve naše domaće specijalitete, ali i tradicionalna pića.

- Od hrane najviše voli ćevape, kajmak, ajvar. Redovno priprema za nas i prijatelje ćevape sa lukom u lepinji i svi se oduševe njegovim kulinarskim sposobnostima. Često posećujemo srpski restoran u Majamiju. Probao je sve rakije i veliki je fan - pojašnjava Dajana.

 

 

Brajan smatra da su Srbi veoma lep narod, te onda ni ne čudi što se zaljubio baš u Srpkinju. Sada mu ostaje samo da pojede ćevape i nazdravi rakijom u najboljim srpskim kafanama, a Dajana obećava da će mu tu želju sigurno ispuniti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija