• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.06.2024

10:49

Dečije igraonice više nisu aktuelne! Roditelji "pali" pred  novim paprenim trendom: Deci slave rođendan u spa centru!

Shutterstock

Društvo

Dečije igraonice više nisu aktuelne! Roditelji "pali" pred novim paprenim trendom: Deci slave rođendan u spa centru!

Podeli vest

Proslava dečijih rođendana danas je toliko evoluirala da predstavlja pravi atak na roditeljskii džep. Sendviči sa šunkom i krastavčićima, mamina domaća torta i muzičke stolice uveliko su zamenjeni skoro pa gala proslavama. I taman kad smo pomislili da više ništa ne može da nas iznenadi pojavi se najnoviji trend - proslava rođendana u spa centrima. Ponuda je takva da dečicu obara sa nogu, a roditelji moraju da izdvoje i više od cele plate da svojoj devojčici ne bi slomili srce.

Zamišljeno je da sve izgleda krajnje glamurozno, slavljenica, koja je ulozi princeze u tih dva ipo sata koliko proslava traje, zajedno sa svojim drugaricama dobija bade mantil, papuče, haljina za princeze, cipelice na štiklu, kruna, šminka, frizura, manikir i pedikir, slavljenička torta na više spratova za slikanje i duvanje svećica, a za drugare koji dođu obezbeđena je soba sa igricama.

I dok princeza i njene drugarice ispijaju dečiji penušavi šampanjac sa krastavcem na očima, njihove kozmetičarke sređuju im noktiće, prave raskošne frizure i šminkaju ih.

Za ovakav užitak roditelji mogu da izaberu par lokacija širom Srbije, a cene po paketima se kreću od 25 do 30 evra po osobi. Paketi su raspoređeni po broju zvanica, pa je tako najslabiji paket sa najmanje 10 dece i 10 odraslih, a najveći onaj sa 25 dece i 25 odraslih. To znači da bi roditelji morali da izdvoje najmanje 500 evra. 

Foto: Shutterstock

 

Kod nekih piće je besplatno, međutim ketering i poslastice svuda se doplaćuju. Ponegde postoji mogućnost da se poruči i suši, gde nestaje i poslednji trag na nekadašnje, dobro poznate, dečije rođendane u Srbiji.

Ovaj trend naišao je, blago rečeno, na sukob mišljenja među mnogim roditeljima. I dok neki ne mogu da odole, a da svojim princezama ne ispune svaku želju, drugi smatraju da ovakva proslava može loše uticati na razvoj njihovog deteta.

- Ne mogu da zamislim svoje dete da na proslavi svog 10. rođendana izigrava neku primadonu od 30 plus godina. Uošte mi nisu jasni pojedini roditelji kojima je potpuno normalno da teraju svoje dete da odraste pre vremena. Stvarno ne znam šta fali igraonici gde će se deca igrati i biti sva podjednaka - rekla je jedna mama vidno izrevoltirana za Telegraf.rs.

Mnogim roditeljima je ovakva proslava i preskupa investicija u koju bi minimum morali da ulože 500 evra, pa ne znaju kako da saopšte deci da ipak ne mogu da im omoguće "rođendan iz snova".

- Jedan tata nam je ispred škole pričao da je danima u stresu jer ne zna kako da kaže ćerki da ove godine ipak neće moći da slavi rođendan u spa centru. Prosto ljudi nemaju novca za to, a mala samo o tome priča - priča žena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija