• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

08.06.2024

13:19

RFZO: Radojević Škodrić sa kolegom iz Republike Srpske o unapređenju sporazuma o osiguranicima

Tanjug

Društvo

RFZO: Radojević Škodrić sa kolegom iz Republike Srpske o unapređenju sporazuma o osiguranicima

Podeli vest

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje(RFZO) Sanja Radojević Škodrić razgovarala je danas, uoči Svesrpskog sabora Srbije i Srpske, sa direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejanom Kusturićem o dosadašnjoj primeni sporazuma o socijalnom osiguranju u oblasti zdravstvene zaštite i mogućnostima njegovog unapređenja.

Kako je saopštio RFZO, istaknuto je da, na osnovu tog sporazuma, osiguranici sa jedne teritorije imaju mogućnost korišćenja zdravstvene zaštite za vreme trajnog ili privremenog boravka na drugoj teritoriji.

Predstavnici dva fonda usaglasili su se da će kada je reč o lečenju u inostranstvu prioritet biti upućivanje između Srbije i Republike Srpske.

U okviru nastavka saradnje dve institucije dogovoreno je uvođenje elektronske razmene podataka radi efikasnijeg poslovanja, a razgovarano je da se deci sa smetnjama u razvoju iz Republike Srpske omogući prioritetno upućivanje na lečenje u Srbiju.

Foto: Tanjug

 

Na sastanku održanom uoči današnjeg Svesrpskog sabora Srbije i Srpske, naglašeno je da je sporazum od izuzetnog značaj ne samo u delu zdravstvene zaštite, već i u drugim segmentim s obzirom na čvrstu povezanost građana sa obe strane.

Ocenjeno je i da će Sabor još jednom iskazati jedinstvo Srbije i Srpske, produbiti dosadašnje veze i otvoriti nove pravce saradnje. Konstatovano je da dve ustanove imaju višegodišnju kontinuiranu saradnju koja je naročito intenzivirana od 2018. godine.

Radojević Škodrić je svog kolegu iz Republike Srpske upoznala sa napretkom u pravima osiguranika i dostupnosti lekova što je dovelo do podizanja kvaliteta zdravstvene zaštite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija