• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2024

06:13

Goreće i nebo i zemlja! RHMZ izdao hitno upozorenje: Srbija na udaru toplotnog talasa

Shutterstock

Društvo

Goreće i nebo i zemlja! RHMZ izdao hitno upozorenje: Srbija na udaru toplotnog talasa

Podeli vest

U Srbiji u petak, koji je ujedno i prvi dan leta, pravo letnje vreme. Očekuje nas sunčan i tropski toplo dan. Vetar slab, promenljivog smera.

 U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, duvaće slab, promenljiv vetar, a temperature će se kretati od 16 do 40 stepeni, saopštio je danas Republički Hidrometeorološki Zavod.

U Beogradu će vreme biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa temperaturom do 38 stepeni. Kako se navodi, duvaće slab do umeren, jugoistočni vetar.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će se veoma topla vazdušna masa zadržati i u narednih sedam dana, a da će pik toplotnog talasa biti danas i sutra, kada će temperature rasti i do 40 stepeni.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

U nedelju, 23. juna i u prvoj polovini naredne nedelje na severu i zapadu Srbije očekuje se manji pad temperatura (do 35 stepeni), dok će se na istoku i jugu maksimalne vrednosti zadržati i dalje oko 38 stepeni, naveo je RHMZ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija