• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2024

21:10

Nevreme u Srbiji napravilo potpuni haos! Na teren morali i pripadnici  MUP

MUP

Društvo

Nevreme u Srbiji napravilo potpuni haos! Na teren morali i pripadnici MUP

Podeli vest

Tokom dana jače padavine pogodile su Šumadijski, Južnobanatski, Zlatiborski, Raški, Braničevski, Rasinski, Pomoravski i Toplički upravni okrug i teritoriju grada Beograda.

Pripadnici SVS MUP intervenisali su na više od 20 intervencija, od čega 3 intervencije crpljenja vode iz suturena lokala u Pančevu i u Novom Pazaru i Vlasotincu, 5 gašenja pożara nastalih usped udara groma i to na na kući u Prijepolju, u kafiću u Obrenovcu i na plevnji u Prokuplju, u Leskovcu i Kruševcu, 7 intervencija uklanjanja palih stabala sa kolovoza u Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu i 4 intervencije uklanjanja limene krovne konstrukcije u Beogradu i Kragujevcu.

Jedno lice je povređeno u mestu Međa, Leskovac kada je usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa eletričnog stuba i udarila lice. Lice je preuzela Hitna pomoć.

52 vatrogasaca-spasilaca sa 21 vozilom i 2 pumpe su bili angazovani na ovim intervencijama, a ostale lokacije se obilaze u skladu sa najavljenim padavinama.

Sektor za vanredne situacije MUP prati situaciju na terenu i spreman za delovanje i pomoć stanovništvu Republike Srbije.

SVS MUP je danas opet uputio upozorenje preko svojih organizacionih jedinica, gradskim i opštinakim štabovima za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera, a u skladu sa najavom RHMZ za sutra. 

U skladu sa najavom RHMZ za četvrtak, 27.06.2024. godine izdato je narandžasto upozorenje za Grad Beograd, Severno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Šumadijski, Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski, Zaječarski, Rasinski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski upravni okrug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija