• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

01.07.2024

09:39

U Apatinu niče nova fabrika! Posao za više od 150 radnika

Rina

Društvo

U Apatinu niče nova fabrika! Posao za više od 150 radnika

Podeli vest

Kineska kompanija Ningbo Zhenyu Technology co. ltd. planira da u Apatinu otvori fabriku u koju će uložiti okvirno 50 mil EUR u periodu od 2024. do 2028. godine i to u izgradnju, opremanje i operacije fabrike

Plan je i da u prvoj fazi bude zaposleno 150 radnika i da se osim toga uspostavi namenski program edukacije za zaposlene, saopšteno je iz Opštine Apatin.

Kineska kompanija namerava da otvori fabriku koja će koristiti tehnologije štancanja, zavarivanja, montaže, livenja pod pritiskom i digitalnog upravljanja u cilju proizvodnje auto delova, poput rotora, statora itd.

Memorandum o razumevanju, kako bi se definisali principi i okviri saradnje između opštine Apatin i kineskog investitora u vezi izgradnje fabrike, potpisali su predsednica ove vojvođanske opštine Dubravka Korać i direktor Ningbo Zhenyu Technology Jiang Ning.

Potpisivanju memoranduma prisustvovao je i ambasador Narodne Republike Kine Li Ming.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija