• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.07.2024

19:14

Svi komunalci na terenu! Gradska čistoća je apsolutni heroj tokom nevremena u Beogradu

Shutterstock/tik tok printscreen

Društvo

Svi komunalci na terenu! Gradska čistoća je apsolutni heroj tokom nevremena u Beogradu

Podeli vest

Gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju Darko Glavaš izjavio je da je tokom nevremena koje je zahvatilo Beograd palo gotovo duplo više padavina od najavljenih i istakao da su svi komunalci na terenu, ali da ne mogu biti svuda istovremeno.

- Imali smo najavu od tridesetak litara padavina, a palo je do sada 70 litara po metru kvadratnom. Očekujemo još pet do sedam litara do kraja večeri - rekao je Glavaš za RTS i najavio prestanak padavina između 22 sata i ponoći.

Istakao je da je ceo komunalni sistem stavljen u stanje visoke pripravnosti.

- Angažovano je kompletno angažovanje svih resursa komunalnih preduzeća. Oko 1.500 radnika je na terenu sa više od 250 vozila. Nekoliko stotina intervencija je već u celosti rešeno. Gradska čistoća bila je apsolutni heroj svih ovih rešavanja- istakao je Glavaš.

Naveo je da je dovoljan samo jedan pokret lopate da slivnik potpuno bude operativan nakon što je usled oluje velika količina zemlje otišla ka slivničkim rešetkama i dovela do zapušenja, ali da, nažalost, ne može da se  bude svuda istovremeno.

Foto: Foto: Privatna arhiva

 

Prema njegovim rečima, celokupna sanacija posledica nevremena može potrajati 10 do 15 dana.

Glavaš je dodao da je, i pored najavljenog crvenog meteoalarma, bilo građana koji su bez preke potrebe bili na ulicama.

- Prvi je savet da ne krećete na put bez preke potrebe. Kada vas zadesi ovako oluja, uključite sva četiri pokazivača i učinite sebe što je moguće vidljivijim zbog toga što je u ovim ekstremnim vremenskim uslovima vidljivost smanjena na samo nekoliko metara - naglasio je Glavaš.

On je savetovao građanima da slušaju uputstva Uprave saobraćajne policije i nadležnih organa.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija