• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2024

11:11

Do ovog datuma će trajati žestok toplotni talas! Očekuju nas pakleni dani i tropske noći - Evo kada stiže osveženje

Tanjug

Društvo

Do ovog datuma će trajati žestok toplotni talas! Očekuju nas pakleni dani i tropske noći - Evo kada stiže osveženje

Podeli vest

Jak i dugotrajan toplotni talas do kraja sedmice, 14. jula, usloviće maksimalne temperature u Srbiji od 35 do 40 °C, a na području Beograda od 37 do 40 °c, objavljeno je jutros upozorenje na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Toplotni talas pratiće i izražen deficit padavina sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i početkom naredne nedelje.

U većini urbanih sredina ove sedmice očekuju se tropske noći, upozorava RHMZ.

Sa ovakvim temperaturama, preporučuje se da obavezno unosite dovoljno tečnosti kako biste sprečili dehidraciju, i da izbegavate boravak na otvorenom između 12 i 16 časova, kada su temperature najviše i sunčevo zračenje najintenzivnije.

Foto: Pixabay

 

Tropske vrućine mnogima donose probleme, najviše hroničnim i kardiovaskularnim bolesnicima. 

- Da, prognoza je dobra, dakle nastavlja se veoma vruće, ekstremno toplo vreme, a to neće potrajati ovih par dana, nego do 20. jula. Tada nas čeka blago osveženje, ali svakako da će biti prilično toplo vreme. Ceo mesec će biti topao, ali maksimalne dnevne temperature od 20. jula bi bila 36 do 39 stepeni. Četvrtak, petak, subota, će biti oko 38 stepeni, a decimale mogu deliti do 40 stepeni. Svako leto imamo periode sa ekstremnim temperaturama, a ovog puta je počelo u junu, a traje do jula - rekao je meteorolog Todorović za Kurir.

 

Podsetimo, u celoj Srbiji danas je na snazi crveni meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura.

Ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenzitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52