• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.07.2024

18:30

Ovo su najjeftinije banje u Srbiji! Sve je bagatela: U jednoj smeštaj košta 600 dinara

Shutterstock

Društvo

Ovo su najjeftinije banje u Srbiji! Sve je bagatela: U jednoj smeštaj košta 600 dinara

Podeli vest

Banjski turizam u Srbiji cveta, naročito tokom leta. Strani i domaći turisti rado se odlučuju za boravak u poznatim srpskim lečilištima, kako zbog zdravlja tako i zbog predivne prirode, ali i povoljnih cena.

Spisak banja koje treba posetiti u Srbije dugačak. Sve su posebne na svoj način, od onih najpoznatiji, pa sve do onih koje su manje poznate. Skoro svaka banja ima značajnu istoriji i veliki broj istorijskih ličnosti koje su nekada boravile u njima.

 

Smeštaj u većini banja u Srbiji je veoma povoljan. Cene su takve da svako može sebi da priušti bar nekoliko dana na jednom od ovih mesta. Mi smo izdvojili top 5 najpovoljnijih banja u Srbiji, a to su: Lukovska Banja, Sijarinska Banja, Pribojska Banja, Sokobanja, Prolom Banja.

Cene smeštaja u Lukovskoj Banji

Cena smeštaja u blizini ove Lukovske Banje znatno su manje nego u hotelima. U oglasima se izdaje jedan apartman u kojem je cena prenoćišta samo 7 evra. Sobe imaju posebno kupatilo, a kuhinja je zajednička. Jedna soba je dvokrevetna sa kupatilom. Kuhinja i trpezarija su izdvojen kao posebne prostorije.

Foto: Shutterstock

 

Najjeftiniji smeštaj koji smo pronašli u oglasima na internetu je koštao svega 5 evra. Apartman je u privatnom vlasništvu i nalazi se u neposrednoj blizini centra ovog banjskog lečilišta, a deo su kompleksa sa 12 novoizgrađenih dvokrevetnih soba na dva nivoa. U oglasu je pisalo da svaki nivo ima zajednički dnevni boravak i zajedničku kuhinju. Svaka soba poseduje kupatilo, kablovsku TV, Internet, podno grejanje. Dodato je još da objekat poseduje parking ukoliko dolazite svojim autom.

 

Za 8,5 evra (944 dinara) se u ovoj banji u Srbiji može naći prenoćište 50 metara od strogog centra, s tim što je istaknuto da je cena skuplja ako je broj noćenja manji od 5, pa je cena u tom slučaju 1.000 dinara po osobi dnevno.

Cene smeštaja u Sijarinskoj Banji

Noćenje u Sijarinskoj Banji može se naći po dosta povoljnim cenama. Tokom listanja oglasa, naišli smo na jedan gde se izdaje apartman za 14 evra po osobi. U opisu oglasa stoji da se apartman nalazi u blizini banje, od banje je udaljen svega 500 metara. Gostima je od dodatne opreme na raspolaganju internet, tv, pokrivači, posteljina...

Jedan od oglasa nas je iznenadio. Sobe za izdavanje u Sijarinskoj banji koja se nalazi 100 metara od gejzira je samo 500 dinara po osobi, a na raspolaganju su vam tri dvokrevetne sobe, terasa, kupatilo.

Iako ste mislili da je 500 dinara previše jeftino, pronašli smo još jedan oglas gde je cena noćenja, verovali ili ne 300 dinara. Smeštaj se nalazi na samo 150 metara od hotela i gejzira, a isto toliko i od olimpijskog bazena.

Cene smeštaja u Pribojskoj Banji

Smeštaj u Pribojskoj Banji je veoma povoljan. U sklopu Pribojske Banje nalazi se Rehabilitacioni centar "Banja" koji je renoviran 2019. godine. U renoviranoj zgradi otvoreno je odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije Priboj. Na drugom spratu zgrade obezbeđen je i smeštaj za sve pacijente. Pored hotelskog smeštaja posetiocima je i na raspolaganju privatni smeštaj.

Foto: Z. G.

 

Privatni smeštaj u Pribojskoj Banji je vrlo povoljan. Posetioci koji tamo trenutno borave kažu da se cene kreću od 1.200 dinara, takođe dodaju da je veliki broj turista došao u ovu banju i iz Srbije, ai i Crne Gore i Bosne. Interesovanje je zaista veliko.

Na 350 metara od Pribojske Banje pronašli smo apartman za svega 18 evra. Objekat ima dnevnu i spavaću sobu, kuhinju, kupatilo, ispred se nalazi dvorište i igralište za decu. U sklopu smeštaja imate i besplatna parking kao i internet.

Još jedan apartman u blizini Pribojske Banje pronašli smo po ceni od 20 evra. U sklopu apartmana postoji i restoran. Apartman ima spavaću sobu i kupatilo. Parking je besplatan, na raspolaganju je i terasa, a gosti mogu da koriste besplatan internet.

Cene smeštaja u Sokobanji

Apartman koji se nalazi na oko kilometar od centra Sokobanje, a mogu noćiti dve odrasle osobe za 20 evra. U smeštaju se nalazi veliki bračni krevet kao i 1 krevet za jednu osobu. Takse i nadoknade se plaćaju e evra, a nije jna odmet napomenuti da je preostala još 1 soba po ovoj ceni. Na istoj udaljenost još jedan vlasnik izdaje sobe za 20 evra, ali budući na trenutne temperature, to neće biti problem jer je vreme idealno za boravak u prirodi ili nekom banjskom bazenu.

Nešto bliže centru, na oko 300 metara, izdaje se dvokrevetna soba za 23 evra. Vlasnik naglašava prelepi pogled na Rtanj i mogućnost korišćenja besplatnog parkinga. Po ovoj ceni se može iznajmiti i apartman u kući u centru Sokobanje ili u pansionu.

Foto: printscreen

 

Studio apartman možete iznajmiti za 22 evra sa svim taksama i nadoknadama. Smeštaj je površine 40 m2 i poseduje 3 kreveta, 2 "single" kreveta i jedan bračni krevet. Posebna pogodnost jeste i igralište za decu i velika terasa sa pogledom na vrt.

Cene smeštaja u Prolom Banji

U ovoj banji se nalazi hotel "Radan", koji ima kapacitet oko 1.700 mesta. Posetioci mogu boraviti još i u apartmanima i privatnim sobama, što je biznis koji se razvija u gotovo svim banja u Srbiji. Kada se pogleda aktuelna ponuda na internetu, apartmani se kreću od 20 do 30 evra. Ima i "luks" varijanti, čija je cena od 50-60 evra pa naviše.

U jednom kompleksu apartmana noćenje košta 10 evra, a kako je naveo vlasnik, izdaje samo jednokrevetne sobe. Mala dvokrevetna soba sa bračnim krevetom se može naći za 25 evra, a za tri evra više i ceo apartman - spavaća soba, dnevni boravak, kuhinja i kupatilo, a doručak se dobija besplatno!

Za 30 evra za noć se može iznajmiti porodični studio. Sastoji se od 3 kreveta za jednu osobu i velikog bračnog kreveta. Nešto moderniji i opremljeniji smeštaj košta 40 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo je Ostrog u Srbiji: Na samoj granici je mesto u kom se dešavaju čuda, kad su hteli da ruše ovaj manastir, pobunili su se i pravoslavci i muslimani (FOTO)
Društvo

Ovo je Ostrog u Srbiji: Na samoj granici je mesto u kom se dešavaju čuda, kad su hteli da ruše ovaj manastir, pobunili su se i pravoslavci i muslimani (FOTO)

Smešten na samoj granici između Srbije i Crne Gore manastir Kumanica odoleva vekovima i smatra se jednom od najvećih srpskih svetinja. Ne zna se ko ga je tačno podigao, ali se ime ove bogomolje prvi put spominje u 16. veku, posvećen je Svetom arhangelu Gavrilu a u njemu se nalaze mošti Grigorija Kumaničkog.

13.07.2024

15:42

sledeća vest

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52