• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.08.2024

15:53

"Lucifer" poremetio živu u termometru! Ovi datumi donose paklene vrućine - Evo kada možemo da očekujemo zahlađenje

printscreen

Društvo

"Lucifer" poremetio živu u termometru! Ovi datumi donose paklene vrućine - Evo kada možemo da očekujemo zahlađenje

Podeli vest

U Srbiji je danas pretežno sunčano i toplo sa temperaturom do 33 stepeni Celzijusa, a prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), sutra će biti toplije, ali postoji mogućnost razvoja lokalnih oblačnosti, a sa tim se u pojedinim delovima zemlje očekuju i pljuskovi i grmljavina.

U četvrtak će biti pretežno sunčano i toplo, ali će posle podne na severozapadu, jugozapadu i jugu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti doći i od retke (izolovane) pojave kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Vetar će biti slab, promenljiv, posle podne slab do umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 11 do 20 stepeni, a najviša od 32 do 35 stepeni Celzijusa.

Pretežno sunčano i toplo će biti i u petak. Međutim, posle podne na istoku Srbije i u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab do umeren, severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od 12 do 21 stepen, a najviša od 31 do 35 stepen.

Foto: Zoran Sinko

 

Vremenska prognoza od subote do 15. avgusta

Prvog dana vikenda biće sunčano i toplo. Vetar će biti slab do umeren, u Vojvodini i istočnoj Srbiji povremeno jak, severozapadni.

Najniža temperatura od 13 do 22 stepeni, a najviša od 32 do 37 stepeni.

Od 11. do 15. avgusta će biti sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 34 do 38 stepeni, lokalno i do 40 stepeni Celzijusa.

Podsetimo, u Srbiji od danas počinju da rastu temperature, jer je i naše područje zahvatio toplotni talas takozvani Lucifer, kako su ga Italijani nazvali.

Na toplotni talas upozorava i RHMZ

Početak novog toplotnog talasa u Srbiji. U četvrtak i petak (08 - 09.08.) maksimalna temperatura od 32 do 35 stepeni Celzijusovih, za vikend i u ponedelјak (10 - 12.08.) od 32 do 37 stepeni, a od narednog utorka (13.08.) još toplije - od 35 do 40 stepeni Celzijusovih.

Početak novog toplotnog talasa u Beogradu. U četvrtak i petak (08-09.08.) maksimalna temperatura do 33 stepeni Celzijusovih, za vikend i u ponedelјak (10-12.08.) od 34 do 36 stepeni, a od narednog utorka (13.08.) još toplije - oko 38 stepeni.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!
Live TV

Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Potpuna histerija Zapada je ono što smo mogli da vidimo u proteklih 48 sati. Oni više nemaju načina da se izbore i sve što se dešava ide u korist ruskoj strani. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pilot u penziji. Uživo u program javio se i urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević koji je komentarisao situaciju u Americi pred predsedničke izbore.

07.08.2024

22:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija