• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo.rs

17.08.2024

11:20

Ovaj posao donosi masnu zaradu! Ne treba diploma, beneficiran radni staž, a za 10 minuta se zaradi 5.000 dinara!

Shutterstock

Društvo

Ovaj posao donosi masnu zaradu! Ne treba diploma, beneficiran radni staž, a za 10 minuta se zaradi 5.000 dinara!

Podeli vest

Dimničari za jedan posao koji traje najviše pola sata, naplate i do 5.000 dinara, a uz to imaju i beneficirani radni staž, kako je kazao dimničar Miroljub.

- Ukoliko čistimo dimnjak koji se nalazi u zgradi, taj posao naplaćujemo 5.000 dinara. Čišćenje dimnjaka u kućama košta od 4.000 do 4.500 dinara. Cena čišćenja u kućama zavisi od njene veličine kao i lokacije gde se nalazi. Moram da napomenem da mi čistimo dimnjake sa sajlama što znači da se ne penjemo na krovove - započeo je Miroljub svoju priču. 

Istakao je da čišćenje traje najviše pola sata, a da nekad posao obave za 10, 15 minuta. Dimničar Miroljub je objasnio i koja je dinamika posla tokom godine. 

- U letnjem periodu očistimo oko tri, četiri dimnjaka nedeljno. U septembru kreće navala koja traje otprilike do polovine oktobra. Tokom tog "udarnog" perioda očistimo oko tri, četiri dimnjaka dnevno. U novembru i decembru periodično čistimo dimnjake, preciznije čistimo ih kad se zaguše - rekao je sagovornik. 

Foto: Shutterstock

 

Napomenuo je da dimničari imaju i beneficirani radni staž. Kako se navodi u Pravilniku o radnim mestima, odnosno poslovima na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem dimničari na godinu dana radnog staža dobijaju tri meseca, odnosno 12 meseci im se računa kao 15. 

Podsetimo, ranije smo pisali o drvosečama koji za sat vremena zarade 100 evra i imaju beneficirani radni staž. Tad nam je sagovornik objasnio da cena posla najviše zavisi od rizika. 

- Cenu posla dogovaram na licu mesta kad vidim koliko je drvo, da li se neki njegov deo nalazi iznad ili pored struje ili kabla. Ona takođe zavisi i od toga da li se drvo seče odjednom ili iz delova, kao i da li ostaje ili se nosi. Mnogo je faktora koji utiču na cenu, ali mogu da kažem da u proseku sat mog posla košta 100 evra - kazao je ranije sagovornik koji je insistirao na anonimnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)
Kultura

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)

Petar Božović je u okviru Jedinog pravog 48. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji bio gost promocije knjiga “Idemo dalje” autora Slobodana Stojanovića i “Mojih 500 glumaca” autora Zdravka Šotre na kojoj je govorio o zajedničkom radu sa najznačajnijim rediteljima, scenaristima ali i kolegama srpske kinematografije.

17.08.2024

07:15

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija