• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV

01.09.2024

10:07

Dušan je jeo "živu vatru" da bi pobedio na najčudnijem takmičenju u Srbiji: Obično mi ne idu suze na oči, ali evo, sad su tu radosnice

RTV

Društvo

Dušan je jeo "živu vatru" da bi pobedio na najčudnijem takmičenju u Srbiji: Obično mi ne idu suze na oči, ali evo, sad su tu radosnice

Podeli vest

Na imanju Živojina Antića u Ćupriji, koji se već 15 godina bavi proizvodnjom ljutih papričica, već tradicionalno se održava jedan od najzanimljivijih i najtežih izazova - takmičenje u konzumiranju najljućih paprika.

"Super ljuti izazov" ove godine je održan po osmi put, a među takmičarima koji su došli iz različitih krajeva Srbije, bilo je onih koji su prvi put istražili sopstvene limite, dok su drugi već veterani u ovom izazovu.

"Obično ne stignu do kraja. Stignu do sedmog, osmog kruga i tu se završava takmičenje, ali nikad se ne zna, uvek treba izbaciti 14, 15 krugova, ako se takmičari zainate pošto postoje robne i novčane nagrade. Ako žele da uspeju, mogu da dođu i do škorpiona na primer, retko kad stignu do moruge. 2020. godine su u takmičenju "Super ljutom izazovu", završili sve i stigli do karoline. To je, da kažemo, 12 krugova pakla", objašnjava organizator Živojin Antić.

Foto: RTV

 

Ljutina papričica je raspoređena tako da se kreće od 5.000 do dva miliona skovila ljutine. Takmičari moraju da pojedu celu papričicu, a mleko koje ublažava posledice ljutine, mogu probati tek kad odustanu.

"Neki moj nagon mi je govorio da samo idem napred i jedem što ljuće, ali ipak znam svoje granice pa sam stao na ovoj paprici koju degustiram svakodnevno i meni nije do toga da što više jedem ljuto već jedem iz ljubavi jer mi je ovo i hobi", kaže trećeplasirani Jovan Antić iz Ćuprije.

"Kako je krenulo prva mi se činila ljuća od narednih tri, četiri, možda zato što je prva. Onda sam se pitao ako je prva ovakva kakve su ostale, mada već kod druge, treće sam se ohrabrio i bilo je lakše", kaže Andrej Hirjovatij iz Šapca, koji je osvojio drugo mesto.

Foto: RTV

 

 

"Interesantno je da ova sa kojom sam završio mi nije bila najljuća nego prethodna, verovatno mi nešto nije odgovaralo kod nje ali sad je dobro. Kreće ljutina iz usta pa na dole da se polako spušta, mene je udarilo sada na nos malo i na oči. Obično mi ne suze oči ali evo sad su to suze radosnice", priča pobednik Dušan Đorić iz Niša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija