• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

11.09.2024

09:23

O ovom dečaku priča cela Srbija! Mali Luka sam čuva 200 ovaca: "Ne plašim se da budem sam na planini" (VIDEO)

TOP PRESS

Društvo

O ovom dečaku priča cela Srbija! Mali Luka sam čuva 200 ovaca: "Ne plašim se da budem sam na planini" (VIDEO)

Podeli vest

Na planini Volujak živi mali Luka koji je svima dao lekciju kako se postaje čovek. On sam čuva stado od 200 ovaca, a njega je sreo ljubitelj prirode, planinar Bogdan Marić između Vulujaka, Kuka i Lebršnika.

Luka sam čuva stado od oko 200 ovaca, ispod Jagodinog jezera, a autor videa ističe da sa zadovoljstvom i osmehom na licu obavlja svoje dnevne obaveze na katunu i na taj način pomaže svojoj porodici.

Plavokosi dečak iz okoline Bileće sa osmehom na licu pružio je ruku novom posetiocu njegovog kraja, a onda mu i odgovorio na nekoliko pitanja.

"Pitao sam ga, mogu li kratko da ga snimim sa njegovim blagom, rado je prihvatio. Tako i nastade ovaj kadar, uz zvuk zvona Lukinog stada, dok sunce polako zalazi iza Lebršnika. Na pitanje da li se boji biti sam u planini, rekao je samouvereno - ne, jer tu su njegovi psi čuvari. Pored jednog od njih je posle razgovora morao da me provde, dok nisam izašao iz stada", objašnjava autor snimka ne krijući utiske.

Nakon kratkog razgovora, dečak je Bogdanu "bacio pet" i neustrašivo se vratio svojim obavezama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bogdan Marić (@ramonda_ser)

 

Luka svojim svakodnevnim trudom i hrabrošću pokazuje kako se i u najranijim godinama postaje odgovoran i zreo. U svetu u kojem njegovi vršnjaci odrastaju okruženi tehnologijom, on ruši granice dokazujući da su ljubav prema prirodi, rad i posvećenost vrednosti koje nikada ne stare. Jednog dana, ovaj plavokosi pastir postaće ne samo veliki čovek, već i pravi domaćin ponosni predstavnik hercegovačkih planina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija