• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

12.07.2020

20:12

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KAKO, BRE?

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KAKO, BRE?

Podeli vest

Pitao sam pre neki dan na Tviteru, ali nikakav smislen odgovor nisam dobio, pa k'o velim da ponovim danas i ovde: Gospodo đilasovci, bojkotaši, demonstranti, svi vi koji poslednjih dana bučete i tučete, vi koji podržavate najcrnje nasilje kakvo u Beogradu i Srbiji nije viđeno u poslednjih 10 ili 15 godina - izvinite, moliću lepo, a kako tačno vi to zamišljate?

Vi ćete sad kao da upadate u Skupštinu, da palite policijska kola, da rušite i gazite sve na šta naiđete, da linčujete sve one koji se ne slažu sa vama, da glumite nevine žrtve kada policija na vašu silu odgovori silom; vi ćete, jelte, sve to i sve tako da radite i šta će onda, moliću lepo, da se desi?! 

Šta je vaša ideja, plan, imate li ikakvu taktiku, ne daj Bože strategiju? Nije valjda da stvarno mislite da se vlast u jednoj državu može oteti prebijanjem Sergeja Trifunovića, razbijanjem Skupštine i lomljenjem nogu policajaca? Da ponovim pitanje sa početka: Kako vi to, gospodo, tačno zamišljate? Pa, ne mislite valjda stvarno da će Vučiću jedno jutro da dosadi ili da će da vas se uplaši, pa će onda sve vas da pozove na kanabe i preda vam vlast na tacni, onako sa sve šarenom mašnicom, uz ratluk i vodu? 

Ne mislite valjda stvarno da će Vučiću jedno jutro da dosadi ili da će da vas se uplaši, pa će onda sve vas da pozove na kanabe i preda vam vlast na tacni, onako sa sve šarenom mašnicom, uz ratluk i vodu?

Morate, gospodo, na izbore. To je jedan, jedini način. Pobedite, dobijete više glasova, preuzmete državu i onda vladate kako mislite da treba i da valja. Šta je problem? Tvrdite da vas ima mnogo, neuporedivo više? Ubeđeni ste da je narod u ogromnoj većini protiv Vučića?! Morate priznati, malo ta tvrdnja čudno zvuči ako znamo da je 21. juna, pre dakle samo tri nedelje, skoro 61% birača glasalo za Vučićevu listu, ali okej. Može biti da se narod preko noći promenio, da se većinski okrenuo protiv vlasti, bivalo je i takvih primera u istoriji...

Ali, tim lepše i lakše za vas, zar ne? 

Ljudi, pa već za godinu i po dana, verovatno i ranije, imaćete zajedno i predsedničke i gradske izbore (najavio Vučić lično). Nije li to idealna prilika za vas? Lepo se organizujete, nađete najbolje među vama - možete i vladiku Grigorija kako su vam predložili Aida Ćorović i Bojan Pajtić - i onda natenane pobedite pošto vas je, jelte, kako sami kažete, mnogo, neuporedivo više od nas ružnih, prljavih i zlih vučićevaca.

Ali, znate vi, znam ja, znamo svi. I u tome i jeste ključni problem. Gospodo đilasovci, bojkotaši, demonstranti, svi vi koji poslednjih dana bučete i tučete, vi koji podržavate najcrnje nasilje kakvo u Beogradu i Srbiji nije viđeno u poslednjih 10 ili 15 godina - i vi dobro znate da ste manjina. Glasna, bučna, agresivna, ali ipak manjina. I to ubedljiva. U najboljem slučaju, sve i da se svi ujedinite, sve i da za promenu pred građane izađete sa jasnim, osmišljenim planom i programom, vi ne možete da osvojite više od 10, maksimalno 15 odsto glasova. A to ni izbliza nije dovoljno za preuzimanje vlasti.

I šta? Pa, ništa. Od vas takvih kakvi ste nikada neće i ne može biti ništa. Baš ništa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PRAVDA

pre 3 godine

Šok JEBO TE nema komentara ali mislim pozitivnih, ni od botova.Veoma ste sujetni i sigurni u pokrovitelja ali to neće trajati još dugo veoma je blizu kraj ali samo za vas i one koji sprovode projekat,biće vatrometa veoma velikog spremite se da ga dočekate jer vi izveštavate samo istinite nezavisne vesti o događajima lokalnim i globalnim.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija