• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

28.11.2021

18:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DRŽAVA

printscreen

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DRŽAVA

Podeli vest

Konkretni rezultati konkretne politike. To vam je to.

 

I ruski gas za 270 dolara u trenutku kada ceo svet isti taj gas plaća više od 1.000 dolara. I ovonedeljne investicije u beogradski metro i brzu prugu od Novog Sada do Mađarske od ukupno 5,6 milijardi evra. I devet autoputeva i brzih saobraćajnica, koji se istovremeno ubrzano grade širom Srbije. I 300.000 dinara za svako prvorođeno dete i 20.000 evra mladim majkama za kupovinu prvog stana. I ubedljivo najviše direktnih stranih investicija, najviše modernih fabrika širom Srbije. I najmoćnija vojska u regionu koja je sada jaka skoro koliko i oružane snage Hrvatske, Albanije i Bosne zajedno...

Srbija je danas, dakle, država u pravom smislu te reči. Prvi put u modernoj istoriji potpuno suverena u odlučivanju, dovoljno uspešna, kadra i vlasna da na najbolji mogući način reši svaki problem, da se izbori sa svakom krizom, da vodi računa o svakom detetu, svakoj majci, penzioneru, Srbija danas, da parafraziram Aleksandra Vučića, ne ide, nego trči, najbrže moguće trči napred, pravo u bolju budućnost. Srbija svakoga dana u svakom pogledu postaje sve bolje mesto za život naše dece, naših unuka i njihove dece i njihovih unuka.

Mogu hejteri da lažu koliko god hoće, mogu svakoga dana da izmišljaju i lansiraju sve nove i nove zvečeće, lažne afere, ali istinu, činjenice i konkretne rezultate ne mogu nikako da sakriju i ponište.

Elem, kada se jednoga dana bude pisala istorija vremena koje mi sada živimo, tamo negde za 30, 50 ili 100 godina, ostaće zapisano da je ova naša generacija konačno uspela da izgradi moćnu državu. Mi smo ti koji smo snove naših pradedova i dedova, naših očeva, baka i prabaka pretvorili u javu. Sve ono o čemu smo kao narod maštali, sve ono čemu smo se nadali sada se, evo, ostvaruje. A tek smo počeli.

Srbija će, ako Bog da, u narednih deset godina ekonomski stići i prestići i veliki broj zemalja, članica Evropske unije. Preterujem? Lupetam? Može biti. Ali pre nego što to zaključite, upitajte sami sebe da li biste u leto 2012. poverovali da će Srbija potkraj ove 2021. biti ova i ovakva zemlja? Setite se zmijarnika i ruševina na mestu gde je danas Beograd na vodi, proguglajte podatak koliko smo onda gradili, a koliko sada gradimo i koliko već imamo izgrađenih kilometara najmodernijih autoputeva, uporedite ondašnju i današnju prosečnu platu, ondašnje i današnje investicije, ondašnju i današnju stopu nezaposlenosti...

Konkretni rezultati konkretne politike. Rekoh vam već. To vam je to. I samo to se računa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vucic je ratni huskac 90 ih

pre 2 godine

Al ga ti viris iz Vuciceve guz... Dobro,ajd bar znamo da imas 3-4 stana u Beogradu,a koje ne bi imao da se toliko ne uvlacis ratnom huskacu 90-ih..

miša iz Niša

pre 2 godine

Nemačka gas plaća od 230 do 270 eura,Belorusija i Kina još manje.Koliko smo vojno jaki i dal smo od nekoga jači nedao bog nikome da zna a naročito vama koji nikada niste u tome učestvovali.Što se tiče pomoći za rađanje i povečanje nataliteta dovoljno je ukinuti PDV na dečiju hranu i opremu pa još besplatno školstvo ali stvarno za početak,ja imam troje verujta gosn D.J.Vučićeviću znam šta pišem a VI?!?!?!

Biljana

pre 2 godine

Ali je taj Vučić sve ovo napravio i svaka mu čast. Ja sam za Vučića

korisnik

pre 2 godine

Prestani vise da baljezgas kretenu.Postao si monoton i dosadan kao dijarea,jer to tvoje hvalisanje i velicanje jednog zivog coveka je postalo toliko bedno,da je svaki komentar suvisan.Ti kao novinar si NULA,kao covek dve NULE pa bi ti savetovao da pocnes da se bavis stocarstvom,tu imas sansu da pronadjes sebe.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija