• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

09.10.2022

09:30

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - LJUDSKOST

Insajder/Zoran Sinko

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - LJUDSKOST

Podeli vest

Ljudi, okrenimo se oko sebe, otvorimo oči. Setimo se onih kojima treba pomoć. Siromašnih, zaboravljenih, odbačenih. Setimo se naše braće i sestara kojima svaki dinar znači, onih kojima je naše malo zaista mnogo, onih koji nemaju nikoga drugog osim nas. I pomozimo im, svako koliko može, svako kad može. Pokušajte i videćete - nema lepšeg osećaja od pružanja ruke nemoćnome, nema ničeg uzvišenijeg od deljenja i davanja

 

Neću danas i ovde o politici. Neću o prljavim kampanjama, neću o sveprisutnoj mržnji, neću o politikantima koji žive od te mržnje, o onima koji zarad svojih sitnosopstveničkih interesa huškaju narod na sukob. Hoću da za promenu pričamo o ljubavi, o ljudskosti. Hoću da vas sve pozovem da zastanete, da se na trenutak zamislite nad svojim željama, ambicijama, nametnutim i realnim potrebama.

I molim vas da sami sebe zapitate da li ste srećni, ali pre nego što odgovorite na to prosto, a suštinski najvažnije životno pitanje, prisetite se svih onih siromašnih i bolesnih oko vas, onih zaista nesrećnih. I možda ćete razumeti. Možda ćete shvatiti koliko ste zapravo srećni samo zato što ste zdravi, samo zato što imate krov nad glavom, samo zato što ne morate da mislite da li ćete večeras imati da svom detetu date parče hleba.

Šta mi je? Otkud sad sve ovo odjednom? Pa upoznao sam Živančeviće iz Velike Krsne. Porodicu sa naše današnje naslovne strane, samohranu majku Mariju i njeno šestoro predivne dece - Aleksandra (17), Nikolu (15), Nemanju (13), Magdalenu (5), Mihajla (2) i Mladena starog samo dva meseca.

Kolumnu koju sam već bio napisao - o strašnom EU licemerju i još strašnijoj ambiciji ovdašnje žute ološ-elite da srpsku nesreću iskoristi za svoju, bednu korist - izbrisao sam odmah pošto me je zagrlio dvogodišnji Mihajlo. Taj crvenokosi anđeo na vratima ruševne kuće u Velikoj Krsni rekao mi je: "Čiko, hvala ti, ja nikad nisam imao svoju loptu". Mali Mihajlo je rekao, a ja sam razumeo, čini mi se jasnije nego ikada pre u životu. Razumeo sam koliko sam srećan, jer sam živ i zdrav, jer su mi deca živa i zdrava, jer imamo svega dovoljno.

Razmislite i vi. Razumite. I probajte. Pomozite nesrećnom, nevoljnom, dajte onome koji nema, pružite ruku onome ko je izgubio nadu. I videćete, tek tada sve dobija svoj puni i pravi smisao. Tek tada kada se setimo drugih, mi zapravo mislimo na sebe.

A oni koji mrze i pljuju, oni koji prete, oni koji bi da Srbiju gurnu u neke nove nesreće i ratove, i oni će jednom razumeti. Samo što će tada, nažalost, za neke od njih biti kasno. Ubiće ih, poješće ih njihova mržnja.

Kako radili, i jedni i drugi, tako nam svima Bog pomogao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17