• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2024

13:02

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ - Zapadni totalitarni mediji, globalno jednoumlje i crtanje mete na čelu

Insider/Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ - Zapadni totalitarni mediji, globalno jednoumlje i crtanje mete na čelu

Podeli vest

Nova kolumna Dragutina Matanovića koju morate da pročitate.

Zapadni totalitarni mediji i globalno jednoumlje

Na Zapadu ne postoje više nezavisni mediji. BBC, CNN, Fox News – svi su oni samo uticajni glasnogovornici globalnih korporativnih sistema i globalnih političkih i finansijskih moćnika. Njihova politička opredeljenja su jasna, a njihova propagandna mašinerija dobro podmazana.

Slučaj Žižek

Situacija na Bliskom istoku glavna je svetska tema već duže vreme. U skladu s tim bilo je u oktobru 2023. otvaranje 75. Frankfurtskog sajma knjiga. Izlaganje Slavoja Žižeka, velikog slovenačkog filizofa, izazvalo je tada bes brojnih gostiju. A Žižek je rekao: “Čim čovek spomene kako treba analizirati zamršenu pozadinu situacije u Gazi, u pravilu je odmah optužen kako podupire ili opravdava Hamasov terorizam. Kakvom društvu je svojstveno takvo ponašanje? Moja prva provokacija – društvu koje je ustrojeno poput košnice za pčele! Znate li kako žive pčele? To je najtotalitarnije društvo koje možete zamisliti. Više od 80 posto su ženskog pola, kastrirane su, nije im dozvoljen seksualni razvoj, one samo rade! Tu je i kraljica koja jednom u životu opšti s deset mužjaka. Čim ovi dožive orgazam, odmah im proguta penise! Ne, hvala, ne želim živeti u takvom društvu!”

Slučaj Šolak - Đilas

U diskusijama stranih lobista i domaćih antisrba često se ističe potreba za nezavisnim medijima. Šolakovski mediji se, naravno, definišu kao kao nezavisni, dok su svi ostali mediji pod uticajem Vučića i vlasti.  Sećate se naslovne strane Šolakovog časopisa “Vreme”, gde se na četiri strane medijski linčuje Andrej Vučić, brat predsednika Vučića. Najprljavije laži bez ijednog dokaza! Sve je preneto iz podgoričkih “Vijesti”, koje su takođe vlasništvo Šolaka. Zločinačka, gebelsovska kampanja sa jedinim ciljem da se napadom na porodicu Vučić i Vučića lično, destabilizuje Srbija i njena nezavisna i samostalna politika.

Juče se po uhodanoj šemi isto ponovilo. Prvo su Đilas i Kokanović najavili nasilje na ulicama, a njihovi sledbenici su odmah na društvenim mrežama crtali mete na čelu Vučića i njegove porodice. Logično je pitanje: zašto su im krivi Anđelko, Andrej i Danilo? Zato što na izborima opozicija ne može da pobedi Vučića? Zato što Vučić gradi ekonomski i vojno jaku Srbiju? Zato što obeležava genocide u Jasenovcu i Oluju, zato što neće da nazove veliki zločin u Srebrenici genocidom? Zato što želi da očuva nacionalni identitet i jedinstvo srpskog naroda? Naravno, zbog svega toga!
Pojedini opozicionari prizivaju likvidaciju predsednika Srbije. Elementarno i najneljudskije zlo. A kako je rekao Martin Luter King Jr. - “Onaj ko pasivno prihvata zlo, jednako je u njega uključen kao i onaj koji pomaže da se zlo počini”.

Za Zapad sve ovo su primeri “nezavisnog” istraživačkog novinarstva, slobodnih medija i društvenih mreža. A u Šolakovim medijima novinari i urednici su nezavisni koliko i ptica u malenoj krletci. Pamtim gostovanje bahatog Đilasa na “nezavisnom” N1, kada ućutkuje voditeljku koja se usudula da mu postavi neko blago pitanje koje mu se nije dopalo. Podviknuo je odmah sa visine: “Jel možemo da se bavimo ozbiljnim stvarima, a ta pitanja malo sa strane stavite”.

Slučaj Asanž

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope usvojila je rezoluciju kojom se priznaje da je hrabri novinar Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa, bio politički zatvorenik u Velikoj Britaniji. Jedini poslanik u regionu koji je glasao protiv ove Rezolucije bio je Srbin Vladimir Đorđević, član koalicije NADA. Za ne poverovati je koliko su u blatu i pokvarenosti spremni da gaze srpski NATO lobisti i agenti uticaja SAD i Velike Britanije. Đorđević je kao američki građanin glasao po nalogu gazda iz SAD i uz apsolutnu podršku beogradskih šefova Miloša Francuza Jovanovića i Vojislava Mihajlovića. Ova trojica Srba pristalica su ideologije da je Srbija najbolja kada je najmanja, kada kleči i kada sluša naredbe zapadnih ambasada. 

Slučaj RT i Sputnik

Za Šolakove prozapadne medije u Srbiji Vučić je kriv i što ruski Sputnik i RT nisu zabranjeni. Jedan “nezavisni” portal objavio je izveštaj „Reportera bez granica“ protiv RT Balkan, u kome se navodi kako RT širi propagandu Kremlja na Balkanu uz pomoć vlasti u Srbiji. Šolakovi mediji se otvoreno zalažu za medijski mrak. Nema slobode za druge, postoji samo jedan izvor informisanja – zapadni. Sve je u skladu sa političkom linijom Džejmsa Rubina, koordinatora Globalnog centra za angažovanje Stejt departmenta, koji je ne tako davno poručio je da bi “trebalo preispitati prošlost Aleksandra Vučića”, ali i zabraniti informacije iz ruskih i kineskih izvora!
Živimo u medijskom globalnom Gulagu, gde je borba argumentima zabranjena, gde postoji samo jedna nametnuta istina. Kako ekonomije najmoćnijih zapadnih zemalja klize nadole i ratna situacija u Ukrajini postaje nepovoljnija po Zapad, jednoumlje se sve više nameće. Razapeti smo između nade u mir i straha od globalnog rata. I zato je Vučićeva i naša Srbija iskra slobode i uverenja da je dobrota jača od pokvarenosti  i pravda jača od nepravde.
P.S. Aleksandar Vučić: “Srbija je nezavisna i suverena zemlja, slobodu volimo više od svega. I nećemo vam nikada dati da nam slobodu uzmete”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje
Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje

Zoran Srećković penzionisani policajac koji je 5. oktobra 2000. godine bio u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime kada je ona napadnuta, kaže da su političari sa navijačima upali i odneli oružje, koje nikada nije vraćeno i ne zna se gde je završilo i da su pojedinci zbog toga dobili nagrade za unapređenje demokratije, a on se pita: "Kojoj su demokratiji oni doprineli tog 5. oktobra?!"

05.10.2024

11:41

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija