• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2018

23:22

LAZANSKI: Vučić ih je isterao na čistac! Tači nije imao čime da odgovori!

Politika

LAZANSKI: Vučić ih je isterao na čistac! Tači nije imao čime da odgovori!

Podeli vest

Miroslav Lazanski smatra da je večerašnji govor predsednika Aleksandra Vučića na sednici SB UN bio pravno utemeljen i dobro strukturiran i da je naveo sve dokumente po kojima Kosovo ne može da ima vojsku i šta je sve prekršeno


- Isterao ih je na čistac, bez padanja u emocije, što, verujem, nije bilo lako, ali vidim da Tači nije imao čime da odgovori - kaže Lazanski u emisiji "Oko" komentarišući poruke koje su se čule na sednici Saveta bezbednosti.

On smatra da je Tačijev govor pun opštih mesta, koristio je ime Slobodan Miloševića, vrlo lukavo, znajući koliko je njegovo ime satanizovano na Zapadu.

Takođe, smatra da je i pominjanje Ahtisarijevog plana takođe van pameti jer taj plan nikada nije prihvaćen, a odluka MSP koju je pominjao, uključujuhi i ime autora pitanja (V. Jeremića) nije pravno obavezujuća.

(VIDEO) VUČIĆ NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA: Zabrinut sam i uplašen zbog problema na Kosovu!



Neverovatno je da iz Ministarstva spoljnjih poslova može da izađe jedno takvo pitanje, konstatovao je Lazanski, misleći na pitanje upućeno Međuanrodnom sudu pravde.

- Prvo smo tražili da sa političkog pređemo na pravni teren,pa smo dobili mišljenje MSP, pa smo onda rekli hajde sada opet da se vratimo sa pravnog na politički teren.To je neozbiljno - ocenio je on.

Kako kaže Lazanski, Tači je govorio da se u jednom danu vratilo million Albanaca, ne govoreći međutim, šta je bilo sa 200.000 Srba.

- Govor pun ''plemenitih želja'', nešto kao govor muške majke Tereze, nije zasnovan na argumentima - ističe Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Lazanski,malo bitaka je dobijeno na čistacu,to treba da znaš bar ti.Taktika mora da se menja ,partizanski gospodine Miroslave,pustite se tih pričica.

Tea

pre 5 godina

Predsednik se svim silama zalozio za istinu i pravicnost...za stabilnost regiona, sigurnost Srba na KiM...za mir

Lana

pre 5 godina

Nije imao čime da odgovori, pa je počeo da lupeta.

Danijela

pre 5 godina

Srbija ima i činjenice i argumente, a Tači samo gomilu laži i praznih obećanja.

dunja

pre 5 godina

nadam se da u SB neće ostati gluvi za probleme Srba i da će sprečiti teror Albanaca.

Milos

pre 5 godina

Tači je lazni politicar ! Vučić je pokazao sta znaci biti lider i kako se argumentovano vodi politika.

Torres

pre 5 godina

Zar je moguće da se ni jedan član opozicije nije javio medijima da osudi formiranje vojske Kosova. Opoziciji su bitni izbori u Lucanima . Srbi ujedinimo se od nacionalnog je interesa pitanje Kosova.

marica

pre 5 godina

Jos jedan u nizu hladnih tuseva za Haradinija..

Mima

pre 5 godina

Zlocinac je maltene ostao bez reci, nas predsednik ga je rasturio.

Mile

pre 5 godina

Ceo svet zna da je Taci zlocinac i ubica, samo je pitanje dokle ce da ga stite

Milutin

pre 5 godina

Gospodine Lazanjski, Ovde na zapadu znaju ako bi sutra izasli sa Kosova,morali bi da plate ratnu odstetu zbog bombardovanja Srbije. Ne znam zasto to niko ne prica.Gde je lobing Srbije.Oni su pogresili i to je toliko jasno.To je ratni zlocin. Hvala na vasem gledanju na svetsko takmicenje ko ce spasiti planetu. Mislim da je dosta tacan.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17