• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2019

14:30

VULIN ODGOVORIO STOLTENBERGU: Nadam se da ćete jednom smoći snage da priznate NATO zločin protiv našeg naroda!

Politika

VULIN ODGOVORIO STOLTENBERGU: Nadam se da ćete jednom smoći snage da priznate NATO zločin protiv našeg naroda!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da mu je žao što NATO nema hrabrosti da kaže da je bombardovanje Jugoslavije bilo greška, ako ne i strašan zločin

 

- A bio je zločin - rekao je Vulin komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da "bombardovanje nije bilo upereno protiv naroda".

- Generalni sekretar je rekao da je narod Srbije bombardovan da bi se sprečile kolone izbeglica. Kolone izbeglica su krenule posle NATO bombi, a ne pre njih. Izbeglištvo i kolone izbeglica su bile posledica, a ne uzrok NATO bombi i ako bi bili do kraja dosledni sebi, u ovoj misli koju je rekao generalni sekretar, onda će verovatno biti bombardovani i prostor tzv. Kosova i na primer Hrvatska, odakle je proterano 250.000 Srba, pa je sa prostora KiM proterano još 250.000 Srba. Nisam čuo da su bilo koga bombardovali zbog tako nečega - rekao je upitan da komentariše izjavu Stoltenberga.

Ponovio je da veliki i moćni nisu u stanju da priznaju svoje greške, te dodao da je NATO agresija bila ne greška, strašan zločin protiv Srbije i njenog naroda.

A ŠTA ĆEMO SA 2.500 UBIJENIH CIVILA? Stoltenberg: Akcija NATO bila opravdana, ali nije bila uperena protiv naroda!

Bila je, međutim, kako kaže, i zločin i protiv međunarodnog prava, zločin koji je promenio svet.

- Posle tog zločina više nikada ništa nije moglo da bude isto. Žao mi je što nemaju hrabrosti da priznaju ovaj zločin, ovu grešku i ponekad kada čujemo da kažu da im je žao zbog civilnih žrtava, ne mogu, a da ih ne pitam a zašto vam nije žao naših vojnika i policajaca - rekao je Vulin i upitao ko to ima pravo da ubije vojnika i policajca u jednoj slobodnoj i suverenoj zemlji samo zato što on služi na teritoriji svoje zemlje.

Upitao je i zašto im je žao gardista u bolnici "Dragiša Mišović", a žao im je pacijenata i jesu li  njihovi životi manje vredni.

- Jesu li životi pripadnika 250. raketne brigade manje vredni samo zato što su nosili uniformu? Nadam se da ćete jednog dana smoći snage da priznate da je NATO agresija bila strašan zločin, da izrazite žaljenje i izvinjenje za svaku žrtvu, za svakog civila, policajca i vojnika - poručio je ministar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ZAKINTOS

pre 5 godina

Trebalo bi Stoltebergu postaviti pitanje dali oseca miris Srpske krvi na svojim rukama i kakav je to osecaj

Rale

pre 5 godina

Bravo gospodine Vulin. Treba im sve reći u lice pa nek se zamisle ako su ljudi!

istina

pre 5 godina

Pa vučić ga dočakao sa pogačom i solju. Ko je lud u našoj vladi. Sve budale.

Anđelino

pre 5 godina

Ministar vojni je glup kao noga. Kad bi NATO priznao zločin, a bio je zločin, morao bi da plati odštetu, a to će da se desi nikad. No to ne dopire do pilećeg mozga novopečenog vojnika.

miroslav moric

pre 5 godina

sta novosadjani uradise sa podrskom radovan heroj.g.vulin molim vas angazujte vojnu policiju za ovaj sraman cin.civilna nikad nece kazniti krivce.zasto moj informer cuti o tom sramnom cinu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija