• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

18.05.2019

21:37

LUDACI IZ PRIŠTINE SVE LUĐI I LUĐI! Šiptari traže rat na severu!

Politika

LUDACI IZ PRIŠTINE SVE LUĐI I LUĐI! Šiptari traže rat na severu!

Podeli vest

Praviće haos u nedelju tokom izbora na severu Kosova, uhapsiće 26 srpskih policajaca pod lažnim optužbama za korupciju. Hoće da neutrališu većinu Srba koji bi mogli da pruže otpor, a plan je da "vojska Kosova" do sredine juna upadne na sever

Šiptarski ekstremisti u Prištini, predvođeni takozvanim premijerom i predsednikom lažne države Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem, traže rat na severu Kosova!

Oni će svoj zločinački plan sprovesti u nekoliko etapa. Prvi korak biće pokušaj izazivanja haosa u nedelju tokom izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu srpske pokrajine. Šiptari takođe planiraju da u ponedeljak uhapse 26 srpskih policajaca pod lažnim optužbama za korupciju i tako neutrališu većinu Srba koji bi mogli da pruže otpor. Treća i konačna faza ovog zločinačkog plana je da takozvana "vojska Kosova" najkasnije do 15. juna upadne na sever Kosova!

ROSU na obuci

Kako tvrde odlično obavešteni izvori Informera, šiptarske vlasti već obučavaju specijalce ROSU za ovu akciju, dok bi logistička pomoć trebalo da stigne i od Tirane, odnosno albanske vojske. Prema našim izvorima, Prištini je čak od Kfora stiglo obećanje da će joj vojnici stacionirani na severu "pomoći u uspostavljanju punog suvereniteta" na Kosovu!?!

(FOTO/VIDEO) SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKULARNO OTVARANJE JUŽNOG KRAKA KORIDORA 10! OD VEČERAS AUTO-PUTEM DO SEVERNE MAKEDONIJE!

Foto: Informer DN/APfoto

Zapaljena kola
člana Srpske liste na Kosovu

 

Automobil Miloša Perovića, funkcionera Srpske liste, zapaljen je juče ujutru u Zubinom Potoku. Portparol Kosovske policije za Region sever poručnik Branislav Radović izjavio je da je automobil zapaljen u ranim jutarnjim časovima u centru Zubinog Potoka. Prema njegovim rečima, vatrogasna jedinica ugasila je požar, ali je vozilo potpuno uništeno i materijalna šteta se procenjuje na 5.000 evra. Obavešten je nadležni tužilac, a slučaj je okarakterisan kao "podmetanje požara".

- Konačni plan jeste da takozvana "vojska Kosova" i specijalci ROSU do sredine juna upadnu na sever. Nekakav krajnji rok za završetak ove operacije je 15. jun, a 12. juna u Prištinu treba da doputuju Hilari Klinton i Medlin Olbrajt... - prenosi naš izvor.

Dobar deo ovih dramatičnih informacija potvrdio je juče i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji kaže da prištinske vlasti, u nameri da oslabe odbranu severa Kosova, nameravaju u ponedeljak da uhapse srpske policajce.

- Imamo informacije da prištinske vlasti žele da uhapse 26 pripadnika kosovske policije sa severa Kosova, kao i još 15 ljudi, civila. Izgovor će biti da su navodno učestvovali u korupciji i prikazaće to kao borbu protiv korupcije, a cilj im je da sever Kosova i Kosovska Mitrovica ostanu nezaštićeni. Namera im je da potom usledi završni čin, potpuno ovladavanje prostorom gde žive Srbi, a to žele kako bi doveli Srbiju pred svršen čin kao što su učinili Hrvati operacijom "Oluja" 1995. godine. Srbija će reagovati uzdržano, ali će zaštititi svoj narod. O toj nameri Prištine informisao sam međunarodne institucije - podvlači Vučić.

VANREDNO STANJE U ZAGREBU! Angela Merkel sletela u prestonicu Hrvatske, A OVO JE PRAVI RAZLOG NJENE POSETE!

Foto: Tanjug

Kuburović: Priština ne želi mir

Foto: Tanjug

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da je usvajanje rezolucije o navodnom genocidu srpskih snaga na Kosovu još jedna potvrda da Priština ne želi mir i stabilnost.

- Vlast u Prištini obuzima strah od istine pred Specijalnim sudom za OVK. Jer, ko se nalazi na čelu "države Kosovo"? Nalaze se vođe terorističke organizacije koja je proterala na desetine hiljada Srba sa Kosova - navodi Kuburovićeva.

Komentarišući i to što je "skupština Kosova" usvojila rezoluciju o navodnom genocidu Srbije na Kosovu 1998. i 1999. godine, Vučić ističe da neki narodi na Balkanu kao jedini put vide mržnju prema Srbima.

SRAMNA ODLUKA! Priština će sutra Marku Đuriću zabraniti ulazak na KIM!

- Brine me to što su prištinski zvaničnici počeli da se utrkuju u zapaljivim izjavama, a da Evropa i svet nisu reagovali ni kada su formirali "vojsku", ni kad su odbili da formiraju ZSO, ni kad su uvodili takse na srpsku robu. Upozoravali smo ceo svet na njihovu komisiju za genocid, kao i za donošenje sumanutih odluka prema kojima se svaki Srbin oseća uplašeno. I u nedelju, na dan izbora za gradonačelnike četiri srpske opštine na severu Kosova, pokušaće da provociraju Srbe - upozorava Vučić.

Brutalna kampanja

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju, ocenjuje da usvajanje rezolucije o navodnom genocidu Srbije na Kosovu predstavlja izrazito neprijateljski potez prema Srbima i Beogradu.

- Pregovori se ne mogu graditi na ovakvoj brutalnoj kampanji laži, na optužbama, čime se zapravo na najviši nivo podižu tenzije između Srba i Albanaca, ali se i radikalizuje albanska zajednica. Ovo predstavlja čistu propagandu, ali i taktiku da se skrene pažnja sa zločina koje su oni počinili - ističe Drecun.
 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jednostavno pitanje

pre 4 godine

Kažite vi meni pa ZAŠTO bi taj Haradinaj(koji je da prostite isprco u mozak sve četnike i vojvode u Beogradu) sada išao da radi bilo šta sem da sedi i gleda kako ti četnici i vojvode sa svojom medijskom propagandom po Srbiji samo kukaju i kmeče sada i Albancima ko i Hrvatima od 95g....?

Kažu

pre 4 godine

Hrvatska osudila 5 srpskih ratnih zločinaca-koljača a cela Srbija ćuti a do 2025g mora svi da se osude! Hrvatska medicina ušla u istoriju ljudskog roda sa uspešnim razdvajanjem Sijamskih blizankinja a cela Srbija ćuti o tome! Pulski filmski festival prikazuje film o Anti Gotovini koji se zove "General" a uskoro će i serija o tom hrvatskom i najvećem generalu u savremenoj istoriji ratovanja! Hrvatska pregovara oko kupnje novih iz fabrike F16 od Amerike ili Gripen od Švedske a od Amerike kupuju i 100 oklopnih vozila koje će se modernizovati a kako neće kad se ove godine čeka srećnih 13milijarde evra od turizma! Papa Franja je zvanično dozvolio hodočašća u Međugorje koje već sada zovu "ispovedaonica Evrope" dešavaju se i čudesna ozdravljenja i preobraćenja i muslimana i pravoslavaca i nevernika a već ima više hodočasnika nego ikada do sada a svi srpski mediji sada ćute! Danima su srpski mediji terali propagandu o lažnoj zabrani komemoracije u Blajburgu a sada svi ćute posle još jednog poraza četnika koji su uzalud zadnjih 5-6g plaćali Zurofa i druge i dali ko zna koliko miliona da se zabrani eto sve im propalo!

Prva Hrvatska i Albanska Zapov

pre 4 godine

Poštuj zemlju u kojoj živiš da u njoj dugo živiš i dobro ti bude ili da te ne bude.

Net

pre 4 godine

PAPA PRIMIO NOVINARE Papa Franjo: Predsjednica Hrvatske je pravi general

Gorstak

pre 4 godine

Neka probaju. Za 4 dana smo u Tirani ,a za 5 na Draču

SS

pre 4 godine

A kako to i na koji način će se reagovati uzdržano i zaštititi srpski narod.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17