• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

06.09.2019

09:00

VUČIĆ DANAS  SA MARFIJEM I DŽONSONOM! Kakve nam poruke donose AMERIČKI SENATORI?

Politika

VUČIĆ DANAS SA MARFIJEM I DŽONSONOM! Kakve nam poruke donose AMERIČKI SENATORI?

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem. Pre dolaska u Beograd, senatori, demokrata Kris Marfi i republikanac Ron Džonson, posetili su Prištinu

 

Tamo su se, prema pisanju prištinskog Zerija, založili da se odblokira dijalog Beograda i Prištine, i ocenili da je dijalog ključan za budućnost celog Zapadnog Balkana.

Takođe, iz Prištine su poručili da dogovor s Beogradom podrazumeva rešavanje "teških pitanja", i da je za to potrebno žrtvovanje i naporan rad.

- Kada je u pitanju dijalog, uključena su i teška rešenja. Nastavljamo put Beograda radi sastanka s Vučićem. Očekujemo da će dijalog biti plodonosan. Nadamo se da će obe strane shvatiti da je potrebno žrtvovanje kako bi se mogli normalizovati odnosi između ove dve države. Sporazum između Kosova i Srbije rezultiraće uspešnim ekonomskim i političkim razvojem. Imamo jasnu poruku za Beograd kao što smo je imali ovde na Kosovu - rekao je senator Marfi.

Kako je preneo KosovoOnline, senator Džonson je posebno ukazao na to da postizanje sporazuma ima ključni značaj za evropske integracije.

- Ovde smo da pružimo podršku kosovskom narodu i da nastavimo prijateljstvo dveju zemalja. Vidimo da za Kosovo postoji budućnost, želimo mir, sigurnost i razvoj ove zemlje. Sve to se postiže s novom vladom koja poštuje vladavinu zakona. U međuvremenu, postizanje sporazuma sa Srbijom je ključ koji otključava budućnost. Zbog toga smo ovde da podržimo narod Kosova i Srbije, da ih vidimo uspešnim - rekao je Džonson.

Zeri.info je preneo da su se Džonson i Marfi sastali sa svim liderima političkih stranaka i institucija na Kosovu - doskorašnji premijer Ramuš Haradinaj, predsednik privremenih institucija Hašim Tači, lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, lider Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti, šef Pokreta Samooopredeljenje Aljbin Kurti, Mimoza Kusari iz Alternative i Bedžet Pacoli iz Alijanse za novo Kosovo.

Povodom posete američkih kongresmena Prištini, predsednik Srbije kaže da ne misli da se mnogo menja u američkom stavu kada je Kosovo u pitanju, niti Srbija može na to da utiče.

- Amerika je velika sila, to su taktički odnosi da se govori da pritisak mora da bude i na jednoj i na drugoj strani - dodao je Vučić.

On je podsetio da SAD podržavaju nezavisnost Kosova i istakao da je ne Srbiji da izvuče najviše što može, a izgubi najmanje što mora.

- Naša pozicija nije laka i neće biti nimalo laka - ocenio je predsednik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija