• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2019

21:28

(FOTO) VUČIĆ JE PRVI ŠEF SRPSKE DRŽAVE U ISTORIJI KOJI JE DOŠAO U DRVAR! Dodik: Ovo je naša zemlja, a vlast se može menjati!

Politika

(FOTO) VUČIĆ JE PRVI ŠEF SRPSKE DRŽAVE U ISTORIJI KOJI JE DOŠAO U DRVAR! Dodik: Ovo je naša zemlja, a vlast se može menjati!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi šef srpske države, predsednik, kralj ili knez, koji je ikada došao u Drvar

Obraćajući se mnogobrojnim građanima koji su se u Drvaru okupili da bi prisustvovali Svečanoj akademiji Dana sećanja na srpske žrtve sa tog područja, Dodik je istakao da je ovo važan dan za sve Srbe ovog kraja, ne samo istorijski i zbog davnih događaja s kraja 95, već zato što je danas, na ovaj dan, u Drvar došao predsednik Srbije.



Dodik je poručio da, iako Drvar i još tri opštine Krajine sada pripadaju Federaciji BiH, Repubika Srpska i Srbija će uvek biti s narodom koji na tom prostoru živi. Istakao je da velika pomoć koju Republika Srpska prima od predsednika Vučića i njegovog tima, za srpske opštine u BiH, ali da je više od tog novca poruka to što je srpski predsednik danas u Drvaru.

- Nismo ovde danas došli da vam pošaljemo poruku da ovde ostanete, jer vi to i želite, nego da vam kažemo da smo s vama i da ćemo biti svama u svim budućim danima- kazao je Dodik.

Foto: Tanjug photo

 


Istakao je da su Srbi najbolji narod, stradalnički narod koji je svoju slobodu uvek dobijao sa ogromnim žrtvama, ali ju je uvek delio sa drugima.

- Delili smo slobodu sa svima, a onda je došlo vreme da se Srbi ponovo bore za slobodu, jer onima kojima smo mi slobodu dali, rekli su da im tu slobodu ugrožavamo i da zato njima sve treba da damo, a nama da ne ostane ništa- rekao je Dodik.

Podsetio se svog boravka u Drvaru davnih godina, rekavši da tu svoju posetu pamti po tome što je svi belo tužno, a ljudi pogureni, s tugom u očima i spuštenim glavama.

- Ovaj narod je častan i pošten i zato treba da bude uzdignute glave, jer se časno borio i za Drvar, Grahovo, Glamoč i Petrovac. To je nekada bila teritorija Republike Srpske, ali je onda hrvatski armada očistila od naroda ovaj prostor- rekao je Dodik I istakao da to “nije sloboda, već nesloboda”.

Foto: Tanjug photo

 

Zovom ovog naroda, kazao je Dodik, motivisani smo bili da Vučić i ja dođemo danas ovde i kažemo da osećamo pripadnost ovom ovom narodu.

- Te 98. godine, sećam se, bilo je jako tužno, sve je bilo porušeno, prazno, sa tek nekoliko stotina Srba, ali sa svima vama ovde danas je sve to drugačije. Danas imamo mnogo poslova koje treba da uradimo. O tome smo razgovarali sa nadležnima ovdašnjih opština. Predsednik Vučić će u kontinuitetu nastaviti da se bavi tim pitanjima da nam pomogne- rekao je Dodik.

Poručio je da Srbi sa ovog područja treba da znaju da Republika Srpska zajedno sa Srbijom stoji iza Drvara, Glamoča, Petroča i Grahova. Nije lako, primetio je, to što se nalazite u Kantonu Federacije BiH.

- Ali, ne zaboravite ovo je vaš grunt, ovo je naša zemlja, a vlast se može menjati- poručio je, uz zahvalnost svima koji su se večeras okupili u Drvaru.

Dodik je rekao i da je zapanjen saznanjem koliko predsednik Vučić zna o ovom kraju, koliko, kako je kazao, detalja, koliko je upućen o svemu.

(FOTO) VUČIĆ U POSETI DRVARU: GAVRILO PRINCIP JE BIO JUNAK! Ne dozvoljavam da nas naprave FAŠISTIMA!
 

- A ja sam mislio da znam sve o ovom prostoru. Nije tako i zato sam fasciniran- rekao je Dodik, koji je svoje obraćanje završio sa:

- Neka živi Republika Srpska i Srbija, kao i srpski narod gde god da je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija