• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.11.2019

20:33

NEDOPUSTIVO, MORBIDNO, ASOCIRA NA UBISTVO ĐINĐIĆA! Aleksandar Antić ŠOKIRAN naslovnom fotografijom NIN-a: Gde vam je pristojnost?!

Politika

NEDOPUSTIVO, MORBIDNO, ASOCIRA NA UBISTVO ĐINĐIĆA! Aleksandar Antić ŠOKIRAN naslovnom fotografijom NIN-a: Gde vam je pristojnost?!

Podeli vest

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić reagovao je na fotografiju na naslovnoj strani nedeljnika NIN na kojoj je nišan uperen u predsednika Srbije Aleksandra Vučića

- Nedeljnik NIN je naslovnom stranom svog novog broja prešao granicu ne samo legitimne kritike vlasti, već granicu osnovne ljudske pristojnosti i poštovanja. Fotografija na kojoj je puščana cev uperena direktno u predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema nijednu drugu asocijaciju osim atentata i ubistva, a to je nedopustiva poruka koja se šalje najširoj javnosti.

 

PUŠKOM NA PREDSEDNIKA DRŽAVE?! TO VAM JE SLOBODNO NOVINARSTVO?! Vučević zgrožen: Pozivam državne organe da reaguju!

 

Ovde nije reč ni o kreativnosti, ni o kritici vlasti, ni o medijskim slobodama, već o banalnoj i morbidnoj, najdirektnijoj poruci da je predsednik Republike na puščanom nišanu, ili da bi u njega trebalo da se puca. U zemlji u kojoj je premijer ne tako davno ubijen iz puške, niko nema pravo da se igra sličnim porukama, ma koliko jaka bila želja za podizanjem pažnje i tiraža.

ĆULIBRK LAŽE! Novinska agencija Tanjug DEMANTUJE glavnog i odgovornog urednika NIN-a: Sporna fotografija NIJE NAŠA!

 

Uredništvo NIN-a i novinari tog lista, kao veoma aktivni zagovornici medijskih sloboda, pogazili su ovom naslovnom stranom sve za šta se navodno zalažu. Najmanje što bi mogli da urade zarad svoje duge tradicije, ali i zbog osnovnog ljudskog poštovanja, je da povuku ovu sramnu naslovnu stranu i upute izvinjenje javnosti i predsedniku Republike - zaključio je Antić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija