• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2019

13:12

VI STE PRODUŽENA RUKA SzS! SMETALA VAM JE "VULINOVA TETKA IZ KANADE", A NE SMETA VAM "BASTAĆEVA TETKA IZ EMIRATA"! Bivši organizator protesta "1 od 5 miliona" optužio "kolege" da su se prodali Đilasu!

Politika

VI STE PRODUŽENA RUKA SzS! SMETALA VAM JE "VULINOVA TETKA IZ KANADE", A NE SMETA VAM "BASTAĆEVA TETKA IZ EMIRATA"! Bivši organizator protesta "1 od 5 miliona" optužio "kolege" da su se prodali Đilasu!

Podeli vest

Aleksandar Stanojković, još jedan od bivših organizatora protesta "1od 5 miliona", javno je prozvao one koji trenutno vode proteste da su ih prisvojili za račun Saveza za Srbiju, i zapitao - da li sada vode borbu za promenu sistema ili za promenu Vučića


Stanojković u ovorenom pismu koje je objavio list ''Danas'' navodi kao prvo i glavno pitanje za one koji vode proteste - da li je njihova borba i dalje ona ista borba od 2018. godine?

- Da li je to još uvek borba za promenu sistema ili se transformisala u borbu za promenu Vučića? - pita Stanojković, uz poručuje: "Poslednjih meseci delujete kao omladina SzS, što je u redu, ali nazovimo onda stvari pravim imenom".

On je organizatorima uputio poruku da nije fer prema narodu koji je šetao i bio željan promena, da budu produžena ruka SzS, koji, poturajući svoje ideje i interese, sve predstavlja kao "volju građana koji su šetali godinu dana".

On je dodao i da zna kako neki od organizatora protesta danas samo rade za SzS, a da još nisu ni učlanjeni ni u jednu stranku.

Kako je kazao, u pomenutim protestima je video jedinu šansu za promenama, te da je za sve ideje koje je imao i predlagao, trebalo dosta vremena da budu "usvojene", pa smatra da je sada, "malo kasno za to".

Prema njegovim rečima, dobrih ideja je bilo sa svih strana, i od Sergeja Trifunovića, njegovog brata Baneta Trifunovića, Jelene (Anasonović), Nikole Koja. . .

- Međutim, sve dobre ideje su uvek zaustavljane i sečene u korenu zbog toga što nisu odgovarale Savezu u tom trenutku, a vi ste to dopuštali, i spletkarili da bi odstranili neistomišljenike iz organizacije (pa između ostalih i mene) - naveo je Stanojković, upitavši takođe, kako onda, nakon svega, možete izaći u medije i reći da ste ''samo svoji'' i da ste ''ničiji''?

On je konstatovao obraćajući se organizatorima, da je njihova reakcija izostala kada je javnost saznala za "Bastaćevu tetku iz Emirata", a da je više puta javnost "podizana" kada je pričano o "Vulinovoj tetki iz Kanade", što je, prema njegovom mišljenju, malo čudno za novonastalu političko-aktivističku organizaciju, kakvo bi trebalo da je udruženje 1 od 5 miliona.

- Vaš je komentar izostao i na raspuštanje odbora DS od pre neki dan, ali i na zabrane srodnim organizacijama da govore ili vode proteste po gradovima širom Srbije. Komentar je izostao i nakon satanizovanja Jelene Anasonović, i javnog linča kroz koji je prošla zbog intervjua u Blicu - istakao je on.

Takođe, smatra kao lošu ideju SzS da bez pokušaja da se politički život i izborni proces normalizuju proglasi bojkot, i javno se pita kome to ide u korist.

- Šta mislite kome to ide u korist. Kome ide u korist kada sve manje stranke koje nemaju finansije propadnu zbog bojkota? Narodu? - upitao je Stanojković.

Stanojković je rekao da se nada da se, zbog ovih javnih pitanja upućenih organizatorima protesta 1 od 5 miliona, "krv neće preslikati i na njegove ruke", kao što su, kako je naveo, organizatori poručili nakon intervjua Jelene Anasonović Blicu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija