• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. BABIĆ - M. DAKIĆ

30.01.2020

23:01

POKVARENA PRLJAVA PREDIZBORNA IGRA TAJKUNA! Đilas ih sve namagarčio Boška, Vuka i DS naterao u bojkot, a on sad preko studenata ide na izbore!

Politika

POKVARENA PRLJAVA PREDIZBORNA IGRA TAJKUNA! Đilas ih sve namagarčio Boška, Vuka i DS naterao u bojkot, a on sad preko studenata ide na izbore!

Podeli vest

Grupa građana '1 od 5 miliona', na čijem čelu je Đilasov studentski 'lider' Stefan Pavlović, zvanično juče objavila da će izaći na parlamentarne izbore

Tajkun Dragan Đilas namagarčio svoje koalicione partnere Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Zorana Lutovca i sve ostale liderčiće takozvanog Saveza za Srbiju! Dok je njih naterao na bojkot, Đilas preko studenata koje već godinama finansira i kontroliše ide na parlamentarne izbore!

Pokret '1 od 5 miliona', iza kog od samog osnivanja stoji Đilas, saopštio je juče da izlazi na predstojeće parlamentarne izbore, navodno zato što su nezadovoljni politikom opozicionih stranaka. A lider studentskog pokreta '1 od 5 miliona' jeste Stefan Pavlović, inače jedan od Đilasovih najbližih saradnika!

Anasonovićeva ih provalila

O vezama Đilasa i Pavlovića nedavno je govorila i Jelena Anasonović, koja se pre više od godinu dana nalazila na čelu protesta.

- Pozvala sam pre prvog protesta Stefana Pavlovića, momka za kojeg sam znala da radi za Dragana Đilasa... Znala sam da nam je potrebna neka vrsta komunikacije sa političkim strankama i pokretima... - rekla je nedavno Anasonovićeva, koja je tako potvrdila da tajkun Đilas sve vreme stoji iza takozvanih 'studentskih protesta'.

Odluku o izlasku na izbore i napuštanju subotnjih protesta juče je saopštila Valentina Reković iz pokreta "1 od 5 miliona".

Foto: Printscreen Facebook

- Presudilo je to što neki iz opozicije uveliko rade na tome da izađu na izbore dok se javno zalažu za bojkot. U danima pred nama obelodanićemo i koje su to stranke. Poručujemo im: Prisvojili ste bojkot, sada ga štitite. Nećemo da dozvolimo da prevaranti i 'trojanci' opet prevare narod i pojedu nam još četiri godine održavajući Vučića na vlasti. Ovo je obračun sa svima - rekla je Rekovićeva, koja juče nije htela da govori za Informer.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov, na drugoj strani, nema nikakvu dilemu da iza '1 od 5 miliona' stoji baš Dragan Đilas.

- Želimo toplu dobrodošlicu što većem broju stranaka i pokreta koji bi da učestvuju na izborima i u političkom procesu. Građani treba da imaju mogućnost da slobodno izaberu budućnost koju žele. Ali bitno je da građani znaju da iza pokreta '1 od 5 miliona' ne stoji niko drugi do Dragan Đilas, kao što su to uostalom i neki aktivisti iz te grupe i sami potvrdili - naveo je Jovanov.

Trifunović: Od mene imate kofu govana

Odluka pokreta '1 od 5 miliona' da izađu na izbore izazvala je gnev mnogih, a naročito lidera PSG Sergeja Trifunovića. On je na Tviteru objavio telefonsku prepisku sa Teom Vukadin iz ove organizacije, u kojoj se vidi koliko ga je to pogodilo.

"Niste normalni. Jako pokvareno. Ozbiljni plaćenici. Al' to ćemo videti kad ili ako skupite 10.000 potpisa i budete imali 50.000 evra da ih overite. U svakom slučaju, kampanja za bojkot će biti protiv vas. Ja ti kažem da vi nećete uraditi ništa, a od mene imate zagarantovanu kofu govana", napisao je glumac.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je sada sasvim očigledno da Đilas hoće da na mala vrata uđe u parlament.

- Đilas preko '1 od 5 miliona' koketira s mogućnošću izlaska na izbore, dok istovremeno postaje jasno da se SZS kao jedinstveni front polako, ali sigurno raspada. To je više nego očigledno, kao što je očigledno i da će ideja o bojkotu doživeti debakl... - navodi on.

Bojkot neodrživ

Da Đilas zapravo priprema teren i za javno odustajanje od bojkota, posredno je juče potvrdila tajkunu bliska novinarka Antonela Riha, koja je poručila da je bojkot izbora neodrživ.

"Već godinu dana pišem da je ideja bojkota, kako je ovde zamišljena, neodrživa. Možda je ovo dobra lekcija, svakako smo izgubili puno vremena, šteta. A sada da se spremimo za maraton", napisala je ona na Tviteru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 4 godine

Pa nije on lud da sa pametnima pravi koaliciju, zna on da samo sa debilima to može. Takve je mogao da nadje i u Lazi a možda i neke pametnije od ovih njegovih!!!

Boki

pre 4 godine

Ha ha ha, nadam se da neće spuštati cenzus ispod 5%.

Ljubiša

pre 4 godine

Pa ne zovu Boška za džabe ''Veseljko'', a Jeremića ''Sundjer Bob''.Ipak Keba Kraba zvani Djido 619,najviše voli pare.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17