• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2020

08:56

TRAŽILI SMO POMOĆ TAMO GDE JE NAJBRŽE MOŽEMO DOBITI! Vučić za "US News": Srbija je kritikovana bez osnova!

Politika

TRAŽILI SMO POMOĆ TAMO GDE JE NAJBRŽE MOŽEMO DOBITI! Vučić za "US News": Srbija je kritikovana bez osnova!

Podeli vest

Iako je Beograd tražio i dobio pomoć od Kine da bi zaštitio svoje građane od epidemije korona virusa, tzv. "korona virus diplomatija" neće uticati na opredeljenje Srbije da se priključi EU, piše predsednik Srbije Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za američki portal US News and World Report



Vučić je napisao da je Srbija bez osnova kritikovana zato što je, kao i sve druge zemlje, tražila pomoć tamo gde je najbrže može dobiti, a dobila je najpre od Kine, a potom i od Rusije, da bi tek nakon toga stigla podrška i iz EU.

U tekstu se podseća da je sredinom marta EU iznenada uvela ograničenja na izvoz vitalne medicinske opreme u zemlje koje nisu članice, što je Srbiju, koja je odavno kandidat za punopravno članstvo u EU, dovelo u situaciju da hitno potraži pomoć na drugoj strani.

 

Foto: printscreen

Istovremeno, Kina koja je polako izlazila iz epidemije, imala je viškove medicinske opreme i nije uskratila pomoć i stručnu podršku ni Srbiji, ali ni drugim zemljama na tlu Evrope, što je logično s obzirom da se virus munjevito i dramatično širio po svetu, dodaje predsednik Srbije.

Srbija je sa zahvalnošću dočekala kinesku pomoć i stručnjake koji su, naoružani iskustvom iz višemesečne borbe sa virusom u Vuhanu, najbolje mogli da pomognu da se zaustavi širenje smrtonosne zaraze, navodi se u tekstu i dodaje da Srbija neće odstupiti od svojih strateških prioriteta, politike evropskih integracija s ciljem da postane punopravna članica EU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija