• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.10.2020

17:54

AKO JE I OD NJEGA, MNOGO JE! VESIĆ: Marković pozvao na prolivanje krvi!

Politika

AKO JE I OD NJEGA, MNOGO JE! VESIĆ: Marković pozvao na prolivanje krvi!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je na izjavu reditelja Gorana Markovića i rekao da se upravo na primeru Markovića najbolje vidi kako izgleda kada je neko politički protivnik danas u Srbiji

Vesić je naveo da Marković ne propušta priliku da optuži vlast za diktaturu, a da je danas postao najradikalniji i "prorekao je da će podneti žrtvu jer neće snimati više filmove".

- Danas je Goran Marković pozvao da se prolije krvi u Srbiji. Kao svaka kukavica, on poziva građane da proliju svoju krv. Njegov dopirinos krvoproliću biće to što neće da snima filmove... Ako je i od Markovića, mnogo je - naveo je Vesić u pisanoj izjavi.

On je dodao da je Marković, kao i većina drugih koji napadaju vlast, živeo od države koju napada.

Objašnjava, naime, da je Marković bio u komisiji koja je izabrala scenario za seriju Nemanjići, za šta je bio plaćen, a izabrao je, kaže, scenario u kome su Nemanjići prikazani kao "verolomni uličari i pijanice".

- Ispunio je svoju ideološku misiju, a još ga je država platila. Ta ista državna RTS napravila je specijalnu emisiju Autoportret o Markoviću. Čudno za protivnika države. Ali u Srbiji u kojoj je Vučić predsednik i to može - rekao je Vesić.

Dodaje da je na RTS-u od para iz budžeta Srbije, Marković snimio mini serije i filmove ''Delirijum tremens'' i ''Slepi putnik na brodu ludaka'', da je pre neki dan na Tašu Kinoteka organizovala projekciju restauirane verzije njegovog filma ''Majstori, Majstori'', dok je prošle godine, glavna scena BDP-a, na predlog Grada Beograda, ponela ime njegovih roditelja, koji su to svakako zaslužili.

- Marković je klasičan današnji srpski opozicionar. Puna su mu usta napada na Vučića i vlast, a puni su mu džepovi državnih para. Bezobrazno, perfidno i nemoralno - ocenio je Vesić.

Povodom pominjanja Emira Kusturice, Vesić je naveo da nije na njemu da ga brani, ali da je "najmanja ili najnebitnija nagrada Kusturice značajnija od Markovićeve najveće i najbitnije".

Marković je ranije danas, kako su preneli mediji, rekao da će vlast predsednika Aleksandra Vučića doživeti "neslavan kraj" i da on "neće predati vlast bez krvi".

Povodom sukoba sa Kusturicom, Marković je rekao da ga poznaje od ranih dana i da je oduvek bio "pomalo uličar, mogući delikvent", koji da bi, da nije postao svetski poznat reditelj, "verovatno sada sedeo u zatvoru", kao i da ga "čak pomalo i žali".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
unit 731

pre 3 godine

I on je kao umetnik? Pravi umetnici su Ceca , Jelena Karleuša, Dara Bubamara ,Ćana, i žena od sultana !

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija