• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2020

15:58

VULIN OTKRIVA: Vojska Srbije motivisana za vežbu "Sadejstvo 2020"!

Politika

VULIN OTKRIVA: Vojska Srbije motivisana za vežbu "Sadejstvo 2020"!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas uvežbavanju jedinica Vojske Srbije za izvođenje Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“, koja će u subotu 10. oktobra biti održana na Privremenom poligonu "Pešter"


Vulin je tom prilikom rekao da sve predviđene radnje idu svojim tokom, odnosno da se sve odvija po planu.


- Najvažnije je da su svi ljudi zdravi, motivisani da daju sve od sebe i trude se da Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“ bude baš onakva kakva i jeste naša vojska - naglasio je ministar odbrane.

Zamenik rukovodioca vežbe za Kopnenu vojsku brigadni general Željko Kuzmanović rekao je da se jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Kopnene vojske zajednički pripremaju za predstojeću vežbu i da su realizovale i izvele sva pripremna gađanja i aktivnosti te da su pripremljene došle na Privremeni poligon „Pešter“.

- Prethodnih dana organizovali smo život i rad na logorskoj prostoriji i realizovali individualna i zajednička uvežbavanja s ciljem postizanja što boljih rezultata na predstojećoj vežbi - objasnio je Kuzmanović.

Dodao je da su pripadnici oba vida Vojske Srbije pokazali izuzetnu motivisanost za realizaciju te aktivnosti, a kroz motivaciju pokazali su i visoku stručnost i osposobljenost za realizaciju predstojećih zadataka i za rukovanje i upravljanje složenim borbenim sistemima.

Kuzmanović ističe da su na poligonu i pripadnici 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, koji su, kako kaže takođe „prikazali visok stepen stručnosti i osposobljenosti za izvršenje zadataka“.

Vežbu „Sadejstvo 2020“ izvode jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, borbena grupa iz sastava Kopnene vojske i jedinice za specijalne operacije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Cilj vežbe je prikaz obučenosti komandi i jedinica Vojske Srbije u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka tokom izvođenja združene operacije, sa težištem na vazduhoplovnoj vatrenoj podršci snaga Kopnene vojske.

Na vežbi je angažovano oko 3.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i više od 40 vazduhoplova.

Današnjem uvežbavanju prisustvovali su i pomoćnik ministra Nenad Miloradović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija