• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.10.2020

17:53

(FOTO) SLOVENAČKI ČASOPIS "DEMOKRACIJA" RASTURIO TANJU FAJON! Nazvali je FIRERKOM!

Politika

(FOTO) SLOVENAČKI ČASOPIS "DEMOKRACIJA" RASTURIO TANJU FAJON! Nazvali je FIRERKOM!

Podeli vest

Novi broj slovenačkog časopisa "Demokracija" nazvao je poslanicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon "Firerka". Tekst je objavljen sa naslovom "Crvena buržoazija iz otete vile Moskovic"

Ovaj list je u uvodnom delu teksta citirao Vinstona Čerčila koji je govorio da će antifašisti u budućnosti postati fašisti.

Novi broj slovenckog casopisa Demokracija Tanju Fajon nazvao Firerka, u uvodniku citirali Cercila koji kaze da ce antifastisti u buducnosti postati fasisti, a naslov teksta je Crvena Burzoazija iz otete vile Moskovic!

Foto: Printscreen

U nastavku vam prenosimo uvodni deo teksta u ovom časopisu koji je od danas na kioscima u Sloveniji:

"Dobro poznatu ideju da bi fašiste budućnosti trebalo zvati antifašistima neka urbana legenda pripisuje britanskom državniku Vinstonu Čerčilu. Iako nema dokaza da je to rekao, to je vrlo tačno - dokaz za to su pravni naslednici ZКS, sada okupljeni u socijaldemokratama.

Otmica socijaldemokratije započela je krajem 1980-ih, kada je osnovana nekomunistička Socijaldemokratska unija Slovenije, koja je kasnije preimenovana u Socijaldemokratsku stranku, ali je ZКS već aktivno razmišljao o pridruživanju „socijaldemokratskog imena“. U stvari, počeli su to činiti već krajem 1989. godine, a formalno 1993. godine, kada su tri od četiri stranke koje su formirale zajedničku listu na izborima 1992. godine (nazvane Ujedinjena lista, kako se zvala i njena parlamentarna grupa), i inače pod nazivom Ujedinjena lista socijaldemokrata. 2005. stranka je „skratila“ ime i preimenovala ga u socijaldemokrate. Кo su oni zapravo?"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 3 godine

Originalno, jednom rečju i asocijacibom rečeno gotovo sve.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija