• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2020

07:52

BUDŽET JE NAJVAŽNIJI ZAKON ZA JEDNU DRŽAVU, POSLE USTAVA! Dačić: Do četvrtka ćemo usvojiti rebalans budžeta

Politika

BUDŽET JE NAJVAŽNIJI ZAKON ZA JEDNU DRŽAVU, POSLE USTAVA! Dačić: Do četvrtka ćemo usvojiti rebalans budžeta

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će danas početi sednica parlamenta na kojoj bi trebalo da se usvoji rebalans budžeta, ali da on ne očekuje da će se to desiti pre četvrtka uveče


"Danas u 10 sati počinje sednica. Biće rasprave, u sredu je državni praznik, ne radi se, pa se sednica nastavlja u četvrtak. Dakle, u četvrtak uveče će biti usvojen rebalans budžeta. Budžet je najvažniji zakon za jednu državu, posle Ustava", rekao je Dačić za TV Prva.


On je dodao da je želja da se istakne važnost rebalansa za celu Srbiju i najavio da će rasprava biti povećana sa pet na deset sati, kako bi, kako kaže, svako imao pravo da kaže šta misli.

"Očekujem ozbiljnu raspravu, ovo je drugi rebalans budžeta tokom ove godine, zbog pandemije i posledica koje je korona virus ostavila na naše društvo. Država treba da se osposobi, da pomogne svima da se premosti ovaj težak period. Budžet će proći sa najmanjim padom proizvodnje i sa procenom da napravi visoki stepen rasta u naredne dve godine", rekao je on.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ivica Dačić

Predsednik parlamenta je najavio i da će skupština usvojiti izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da će ta sednica biti održana odmah posle izglasavanja rebalansa budžeta.

Dačić je naglasio da neće dozvoliti neprimeren rečnik za skupštinskom govornicom.

"Negujemo kulturu dijaloga, svako ima pravo da kaže mišljenje, jedino ograničenje je da se ljudi ne vređaju na privatnoj osnovi", rekao je Dačić.

Predsednik skupštine Srbije je govorio i o niskim cenama u skupštinskom restoranu.

"Poslanik sam 28 godina, restoran skupštine nije u nadležnosti skupštine, niti poslanike neko pita išta o tome. Svima je lakse da se usmeri pažnja ka skupštini. Ovi restorani nemaju pravo da zarađuju, u upravi za zajedničke poslove određuju cene i cene važe za sve državne organe, ne samo za skupštinu. To svako koristi, pa i novinari, svako treba da preuzme odgovornost, a ne da se prebacuje na skupštinu", zaključio je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17