• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2020

14:44

MALI I AMBASADORKA KINE RAZGOVARALI O METROU Veoma važan ugovor već u januaru

Politika

MALI I AMBASADORKA KINE RAZGOVARALI O METROU Veoma važan ugovor već u januaru

Podeli vest

Izgradnja beogradskog metroa i zajednički infrastrukturni projekti Srbije i Kine bili su danas tema razgovora ministra finansija Siniše Malog sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

Sagovornici su se saglasili da je izgradnja metroa izuzetno važan projekat za Beograd i Srbiju, koji će doprineti modernizaciji srpske prestonice, saopštilo je ministarstvo. Dogovoreno je da sledeće nedelje bude održan sastanak sa kompanijom Power China pošto je juče razgovorano o izgradnji metroa sa francuskom kompanijom Alstom.

U januaru 2021. godine biće potpisan ugovor koji će formalizovati saradnju kineskih i francuskih partnera na projektu izgradnje metroa, navodi se u saopštenju.

Foto: Beta/Ministarstvo finansija/MO

Mali je obavestio Čen Bo da će naredne nedelje na sednici Vlade biti obrazovana radna grupa koja će koordinisati sve aktivnosti kada je reč o izgradnji metroa, a najavio je da bi radovi na Makiškom polju trebalo da počnu krajem naredne godine.

Sagovornici su na sastanku dogovorili i da će napraviti srednjoročni plan za saradnju, u kome će se naći svi zajednički projekti, kako iz oblasti infrastrukture, tako i oblasti inovacija, visoke tehnologije koji bi, ocenio je ministar, mogao da se nasloni na postojeći program „Srbija 2025".

On je rekao da će kapitalne investicije naredne godine činiti rekordnih 5,5 procenata BDP-a Srbije što će dodatno uticati na veći privredni rast. Dodao je da je izgradnja infrastrukture jedan od apsolutnih prioriteta Vlade, i da je u tom smislu izuzetno značajna podrška NR Kine. Ambasadorka je čestitala ministru na imenovanju za predsednika srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju sa NR Kinom


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17