• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2020

14:10

OSUĐUJEMO KAMPANJU ZASTRAŠIVANJA SRPSKOG NARODA NA KIM! Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila branioca Svetomiru Bačeviću

Politika

OSUĐUJEMO KAMPANJU ZASTRAŠIVANJA SRPSKOG NARODA NA KIM! Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila branioca Svetomiru Bačeviću

Podeli vest

Srbin Svetomir Bačević uhapšen je danas u opštini Peć, pod izgovorom da je odgovoran za navodni ratni zločin, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uz ocenu da je to još jedna kampanja zastrašivanja srpskog naroda na KiM

Kancelarija za KiM je po saznanju o događaju obezbedila branioca Svetomiru Bačeviću i pratiće njegov slučaj i postupanje prema njemu.

Reč je raseljenom licu koje živi u Gornjem Milanovcu, a rodom je iz sela Belo Polje u opštini Peć.

Bačević je danas došao na KiM Metohiju kako bi izvadio lična dokumenta, ali je priveden u policijsku stanicu u Peći i nakon obavljenog informativnog razgovora prebačen je u Prištinu, dodaje se u saopštenju.

- Najoštrije osuđujemo još jednu kampanju zastrašivanja srpskog naroda na KiM, u kojoj se postojanje nekakvih tajnih spiskova osumnjičenih za navodne ratne zločine koristi kao mehanizam za pritisak na srpski živalj - poručuju iz Kancelarije.

Po sredi je, kažu, novi udar na Srbe u južnoj pokrajini, dodajući da su se poslednjih godina na meti prištinskih institucija posebno našli povratnici i povratničke porodice.

To nedvosmisleno svedoči da u Prištini ne postoji spremnost, niti volja za omogućavanje mirnog i bezbednog povratka raseljenih Srba sa KiM i da Srbi očigledno nisu dobrodošli, ističu u Kancelariji.

- Ovo nije prvi put da se povratnici na KiM suočavaju sa ovakvom vrstom ugrožavavanja bezbednosti i integriteta, a da se u prošlosti pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni u ovakvim akcijama bili nevini. Jedini cilj ovakvog postupanja prištinskih institucija jeste da se Srbi na KiM drže u stalnom stanju straha i neizvesnosti - navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija