• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.03.2021

16:37

Vulin i Lo Kašo o unapređenju policijske saradnje

Politika

Vulin i Lo Kašo o unapređenju policijske saradnje

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova

Ministar je rekao da je uveren da će se dobra saradnja Srbije i Italije u borbi protiv organizovanog, ali i svih drugih vidova kriminala nastaviti i da će ubrzo između dva ministarstva biti potpisani sporazumi o saradnji u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i vanrednim situacijama.

Kao posebno važan i za građane značajan sporazum, koji očekuje da će biti potpisan, Vulin je istakao sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola, kakav Srbija već ima sa više zemalja, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Takođe je preneo ambasadoru da će Srbija, ukoliko Priština podnese ponovo zahtev za prijem u članstvo u Interpol, aktivno raditi kako bi to članstvo sprečila, “jer je to apsolutno neprihvatljivo i predstavlja kršenje Vašingtonskog sporazuma“.

Lo Kašo i Vulin su, kako se napominje, na sastanku istakli da je operativna saradnja srpske i italijanske policije rezultirala nizom uspešnih akcija, posebno u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i ocenili da je zajednički interes da se nastave obuke policijskih službenika čim epidemiološki uslovi to budu dozvolili.

Vulin je upoznao ambasadora Lo Kaša sa aktivnostima koje je Srbija preduzela u razbijanju mafijaških grupa i istakao da je prioritet državnog vrha na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bespoštedna borba sa svim oblicima organizovanog kriminala.

Ambasador Lo Kašo istakao je saradnju srpske i italijanske policije u suzbijanju iregularnih migracija, a posebno je pohvalio reagovanje srpske policije u toj oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17