• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2021

08:12

ODNOSI IZMEĐU SRBIJE I GRČKE ĆE NASTAVITI DA SE RAZVIJAJU U DUHU ISKRENOG PRIJATELJSTVA! Vučić uputio srdačne čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke!/Video/

Politika

ODNOSI IZMEĐU SRBIJE I GRČKE ĆE NASTAVITI DA SE RAZVIJAJU U DUHU ISKRENOG PRIJATELJSTVA! Vučić uputio srdačne čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke!/Video/

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je srdačne čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke

 

 

https://www.instagram.com/p/CM1SiK2pQG0/

 

"Čast mi je da uputim srdačne čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke, posebno u ovoj godini, u kojoj se obeležavaju dva veka od izbijanja grčke revolucije, jednog od najznačajnijih i najsvetlijih trenutaka u istoriji Grčke.

Borba ispunjena žrtvama i patnjom slobodarskog grčkog naroda u ratu za nezavisnost od Osmanskog carstva, postavila je temelje prve nezavisne, moderne države na Balkanu, koja je, u periodu koji je usledio, bila vodilja i izvor inspiracije drugim narodima u njihovoj borbi za oslobođenje.

Veze između srpskog i grčkog naroda su, kroz istoriju, bile zasnovane na tradicionalnoj bliskosti i iskrenoj solidarnosti. Uveren sam da će odnosi između Srbije i Grčke nastaviti da se razvijaju na osnovu strateškog partnerstva, u duhu iskrenog prijateljstva i uzajamnog razumevanja" - rekao je Vučić na video-snimku koji je objavio na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 3 godine

Grčka je uvek bila iskren prijatelj Srbije. Predsednik je uputio lepu čestitku.

Sofija

pre 3 godine

Честике Грчкој поводом нацоналног празника

Vlajko77

pre 3 godine

Srbija ima najbolje odnose u istoriji sa Grcima ! Zivelo prijateljstvo sa Grckim narodom !

Ceca

pre 3 godine

Duh iskrenog prijateljstva vlada izmedju nasa dva naroda!

Hana

pre 3 godine

Borba ispunjena žrtvama i patnjom slobodarskog grčkog naroda u ratu za nezavisnost od Osmanskog carstva, postavila je temelje prve nezavisne, moderne države na Balkanu.

Jelisaveta

pre 3 godine

Grcka je nas iskre n prijatelj sa kojima imamo odlicnu saradnju i zemlja koja postje nas teritorijalni integritet i suverenitet.

Milos

pre 3 godine

Srbija i Grcka su uvek imale posebno blisko prijateljstvo u pravslavlju i saradnji i verujem da ce tako biti i u buducnosti. Srecan vam dan drzavnosti braco Grci.

Milica

pre 3 godine

Iskrene cestitke povodom obelezavanja nacionalnog dana Grcke. Isreno prijateljstvo koje godinama gradimo verujem da ce se nastaviti sa jos boljim i uspesnijim zajednickim uspesima.

Teodora

pre 3 godine

Uzajamno postovanje i odlicna saradnja Grcke i Srbije se nastavlja.

Jovana

pre 3 godine

Придружујемо се честиткама поводом Националног празника Републике Грчке!Надамо се и даље унапређењу већ постојећих , свеукупних односа Србије и Грчке, на обострано задовољство!

Ana

pre 3 godine

Srecan nacionalni dan Grckoj, da nam jos uvek jaca nase prijateljstvo.

Stefan

pre 3 godine

Srbi i Grci su dva bratska naroda taj odnos treba uvek da bude takav.

Stefan

pre 3 godine

Samo da se zna da su u bombardovanju SRJ svoj vazdusni prostor i baze ustupile sve zemlje u okruzenju osim Grcke ona to nije dozvolila Nato avionima. Samo zbog toga moramo da ih smatramo bracom.

Mily

pre 3 godine

Srbija i Grcka bratske su drzave, koje su oduvek postovale jedna drugu i sklapale sporazume za dobrobit obeju nacija.

Maja

pre 3 godine

Srbija i grcka u toku svoje istorije nikad nije imala nesuglasice

Ksenci

pre 3 godine

Ове вечери Београд ,, светли и прелива се" у бојама грчке заставе , у знак пријатељства и блискости са грчким народом!Честитке поводом Националног дана Републике !

Ksenci

pre 3 godine

Podrska Grka na putu ka EU,od velikog znacaja za Srbiju

sladjana

pre 3 godine

Kroz istoriju Grcka je pokazala da je veran i odan prijatelj Srbiji. Hvala im na tome.

Dana

pre 3 godine

Cestitke Grckoj!Drago mi je zbog nasih lepih odnosa

Micojka

pre 3 godine

Grcki narod nam je uvek bio prijatelj. Cenimo to prijateljstvo i cuvajmo ga kao zenicu svoga oka

Ivana

pre 3 godine

Zaista jedan lep i sjajan gest, grčko-srpsko prijateljstvo će se jačati, treba da pronađemo zajedničke infrastrukturne projekte koji će nas spajati.

Jovana

pre 3 godine

Односи између Грчке и Србије се унапређују. Грчка је од памтивека била наш искрен пријатељ!Желимо да тако и остане!

Dragan

pre 3 godine

Srećan praznik našim prijateljima, sa kojima ćemo nastaviti da jačamo i unapređujemo dalje dobre odnose.

Stevan

pre 3 godine

Dosta je sličnosti izmedju dva naroda, Srba i Grka. Slične smo nedaće imali kroz istoriju, krvavo platili slobodu i nezavisnost. Isti nam je i neprijatelj bio, poštovanje traje i trajaće i u buduće.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17