• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2021

13:48

SRBI TRAŽE SVOJE! Srpska lista se žalila Ustavnom sudu zbog dva ministarska mesta!

Politika

SRBI TRAŽE SVOJE! Srpska lista se žalila Ustavnom sudu zbog dva ministarska mesta!

Podeli vest

Srpska lista predala je danas u ime deset svojih i poslanika Jedinstvene goranske partije žalbu Ustavnom sudu radi zaštite interesa srpskog naroda

Žalbom se osporava odluka Skupštine o izboru Vlade u Prištini od 22. marta, a u kojoj je srpskom narodu dato na upravu samo jedno ministarstvo iako je po Ustavu bila obaveza da se dodele dva.

Srpska lista očekuje da će Ustavni sud odlučivati u skladu sa ustavnim pravom poštujući prava i interese srpskog naroda, ali i ostalih nevećinskih zajednica.

- Ističemo da je odluka da se Srbima uskrati pravična zastupljenost u institucijama na centralnom nivou protivna svim pravnim aktima. Naglašavamo da nama ministarska mesta nisu potrebna zarad tih mesta, već kao sredstvo kojim se unapređuju uslovi u kojima naš narod živi na Kosovu i Metohiji - navela je Srpska lista u saopštenju koje je dostavila medijima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GrofMonte

pre 3 godine

Zar postoji Ustav i ustavni Sud na KiM? Ja mislio da je KiM deo Srbije ?

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija