• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2021

11:16

Dačić: Pregovori ne mogu od nekog sa 3 odsto glasova da naprave pobednika!

Politika

Dačić: Pregovori ne mogu od nekog sa 3 odsto glasova da naprave pobednika!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić, izjavio je danas da je ponudio da međustranački dijalog počne što pre, ali da su iz Evropskog parlamenta tražili da obave pripremne sastanke, koji će početi 19. aprila, verovatno onlajn


Dačić je, gostujući na televiziji K1, rekao da će ti sastanci biti održani sa svim poslaničkim grupama, kao i sa strankama koje nisu u parlamentu, i da će ga u maju izvestiti o tome, a onda će se pričati šta dalje.

To je njihova agenda, dali su više vremena za pripremne razgovore, dodao je Dačić.

On je naveo da je, pošto postoje stranke koje ne žele učešće međunarodnih predstavnika u dijalogu, realno očekivati da u isto vreme budu organizovani i ti sastanci.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Ivica Dačić



Dačić smatra da je problem u tome šta ko očekuje od okruglog stola.

Prema njegovima rečima, Dragan Ðilas očekuje da se evropski predstavnici sa tim delom opozicije dogovore šta treba da iznesu kao zahteve, ali je istakao da je pokrovitelj dijaloga Skupština i da će odluke donositi naši državni organi.

Ne postoje pregovori koje mogu da od nekoga ko ima tri odsto glasova naprave pobednika na izborima, kazao je Dačić i dodao da tema treba da bude šta konretno treba promeniti u izbornim uslovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17