• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2021

10:16

VAKCINE PROIZVEDENE NA TORLAKU POSLATE U RUSIJU NA VALIDACIJU! Popović: Rezultati će se znati u narednih deset dana!

Politika

VAKCINE PROIZVEDENE NA TORLAKU POSLATE U RUSIJU NA VALIDACIJU! Popović: Rezultati će se znati u narednih deset dana!

Podeli vest

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je danas da se 2.000 bočica vakcine Sputnjik V koje su proizvedene na Torlaku na validaciji u ruskom Insitutu "Gamaleja" i u narednih 10 dana znaće se rezultati


Popović je, gostujući na TV Prva, izrazio nadu da će rezultati biti odlični. On je naveo da će bočice posle toga biti vraćene u Srbiju i da će moći da se koriste.


Popović je rekao da se očekuje da supstanca za proizvodnju vakcine od kraja maja ili pocetkom juna počne da stiže na svake dve nedelje i da Torlak počne proizvodnju Sputnjika V.

On je naveo da će to biti namenjeno primarno za Srbiju, ali je ukazao da moramo da pomognemo svima u regionu.

Popović je rekao da je to prva faza proizvodnje, u kojoj se supstance dobijaju iz Rusije, transportuju, bočice se pune i distribiraju iz Srbije.

Foto: printscreen

Kada je reč o punom ciklusu proizvodnje, Popović je naveo da će u maju, najkasnije početkom juna početi izrada studije izvodljivosti koja će biti gotova do kraja godine i tada će se znati šta je potrebno za pun ciklus proizvodnje.

Popović je izrazio nadu da će pun ciklus proizvodnje biti moguć sledeće godine, navodeći da će za to biti potrebna nova oprema vredna nekoliko desetina miliona evra, koja će biti nabavljena uz pomoć Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Popović: Vakcine sa Torlaka na kontroli u Moskvi
Društvo

Popović: Vakcine sa Torlaka na kontroli u Moskvi

Plan je da se u prvom periodu na Institutu "Torlak" proizvodi četiri miliona doza vakcina "Sputnjik V", izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i istakao da je pozvao ruskog ministra Denisa Manturova u posetu Srbiji na početak proizvodnje vakcine krajem maja

16.04.2021

11:51

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija