• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.05.2021

19:43

ČESTITAM GRAĐANIMA SRBIJE! Vučić za RTS: Hrabar gest češkog predsednika pokazuje da smo uspeli posle mnogo godina da promenimo sliku o našoj zemlji!

Politika

ČESTITAM GRAĐANIMA SRBIJE! Vučić za RTS: Hrabar gest češkog predsednika pokazuje da smo uspeli posle mnogo godina da promenimo sliku o našoj zemlji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se u program Dnevnika na Javnom servisu i govorio o važnoj poseti Pragu

- Sve više raste naša trgovinska razmena sa Češkom. Ljudi misle da se sve dešava u dve ili tri velike zemlje, ne. Ovo što radimo ovde jako je važno. Ponovo je Balkan važna ruta u srcu ili glavama evropskih zvaničnika - rekao je predsednik i objasnio da je Srbija veoma srećna što je u mogućnosti da donira 100.000 Fajzer vakcina prijateljima iz Češke.

Sve veća ulaganja

Predsednik je podsetio da će češka kompanija SEBRI uložiti više od milijardu evra samo u Beogradu u nekretninama.

- Marina Dorćol će izgledati veličanstveno, to je nova zelena agenda, kupili su mnogo zemlje u Beogradu, imaju čuveno mesto Mitićeva rupa, u centru grada, biće veličanstvena zgrada sa nekim posebnim lukovima koji će podsećati čak i na Trijumfalnu kapiju, prema Beogradskoj ulici - navodi predsednik.

Dodaje da su Česi zainteresovani za dalja ulaganja, posebno oko rudnika Štavalj kod Sjenice, ali i u Sokobanji i Aleksincu. Takođe, dodao je da se pregovara oko "Škodinih" tramvaja, ali i daljim investicijama PPF grupe.

- Sve više stvari nas vezuje sa Češkom. Sve brže raste naša trgovinska razmena i verujem da mogu za dve godine doći sa 10. na 7-8. mesto kao trgovinski partneri - istakao je predsednik.

O izvinjenju češkog predsednika za bombardovanje Jugoslavije 1999. godine, Vučić kaže da je to veoma važno za našu zemlju, kao i da ne očekuje da će to pokvariti odnose Češke sa drugim evropskim zemljama.

- Ne mislim da je realno da se Češka zameri bilo kome, ali iskreno, nisam očekivao takvu Zemanovu reakciju, nisam očekivao to izvinjenje. Ne mislim ni da Andrej Babiš misli drugačije. Za nas je važno da se ponosimo svojom reakcijom, važno je da smo naglasili da smo protiv promena granica i da su to svi čuli. Babiš me je pitao kako je izvinjenje odjeknulo u Srbiji, ja sam mu rekao da je Zeman pokupio sve simpatije. On ih je pokupio jer je pokazao hrabrost da se suprotstavi svima koji će da ga kritikuju i toliko više je porastao u našim očima. Čestitam građanima Srbije što smo uspeli posle mnogo mnogo godina da menjamo sliku o našoj zemlji, a ta slika je veoma važna - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 2 godine

Slika o nasoj zemlji se menja na pozitivno sada se nama izvinjavaju.

Joka

pre 2 godine

Vazno je da imamo ponos da smo docekali vreme kada nas postuju najrazvijenije zemlje.

Sosa

pre 2 godine

Svaka čast.Ima petlju da kaže da nisu imali hrabrosti da se suprotstave bombardovanju.Bar neko od njih da prizna grešku.

Pera Savic

pre 2 godine

Istina nema cenu,vredelo je cekati da ovako neko kaze u ovom trenutku,hvala im mnogo na iskrenosti.

Lena

pre 2 godine

Ovo je znak da danas našu zemlju mnogi vide drugačije

Ivana

pre 2 godine

Ovo je velika stvar za našu državu i njene građane. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče ans vemu što činite za naš narod i državu.

MILE

pre 2 godine

Građani Srbije , ponosan narod koji ume da prašta ,u tome smo veliki

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15