• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2021

10:27

DUHOVNO I MUDRO, A NE DUHOVNO I HRABRO! Palmu u Solunu primio je Mitropolit solunski Varnava /FOTO/

Informer

Politika

DUHOVNO I MUDRO, A NE DUHOVNO I HRABRO! Palmu u Solunu primio je Mitropolit solunski Varnava /FOTO/

Podeli vest

Predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu u Solunu primio je Mitropolit solunski Varnava

- Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva vekovima imaju dobru saradnju. I u ovom 21. veku i jedna i druga crkva su neophodne svom narodu da poštujemo našu pravoslavnu tradiciju i da ne slušamo neke moćnike iz beloga sveta koji žele da promene našu istoriju.

- Naše vrednosti su porodice, deca, kumovi, prijatelji, a ne neke vrednosti koje žele da nam nametnu i da naš identitet promene i nikada nećemo prihvatiti nešto što nije u skladu sa pravilima pravoslavne crkve. Srbija je uvek imala pritisak nekih velikih sila i u poslednje vreme je sve češći taj verbalni pritisak da mi kažemo za nešto što je naše da kažemo "nije to naše od sutra je to vaše", mislim na Kosovo i Metohiju - rekao je Dragan Marković Palma.

- Mi poštujemo sve vere, ali isto tako volimo našu veru i želimo da i svi poštuju našu veru i da duhovnost i mudrost bude ono što će da nas vodi, a ne  hrabrost kao mnogo puta u istoriji. Mi ne želimo da nam više deca ginu, nego da se borimo pravdom. Svi treba da slušamo šta govori crkva. I želim da pozovem sve koji imaju ekonomske mogućnosti i u Srbiji i u Grčkoj da pomognu izgradnju hramova i ono sto je najvažnije da verujemo da postoji nešto.

- Crkva je simbol svakog čoveka - rekao je Marković i zahvalio se Mitropolitu solunskom Varnavi, koga je pozvao da sa delegacijom poseti Jagodinu i Srbiju.I da nikada ne dozvolimo da u crkvu udju dva muškarca i da kažu kako su oni "raba božija " jedan drugom. I neka svako ima slobodu, ali Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva imaju svoja pravila od kojih nikada neće odustati - poručio je Marković.

ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU IZGRAĐENO JE MNOGO CRKAVA I HRAMOVA

Poslednjih deset godina je mnogo pravoslavnih crkava i hramova napravljeno u Srbiji zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću .

RADUJEMO SE NAPRETKU SRBIJE

- Ovde u ovom Hramu zelim da licno podrzim i da blagosiljam ono sto radi Dragan Marković Palma. Zelim da blagosiljam i Vaš grad Jagodinu, Vašu porodicu i ceo srpski narod. Mi se radujemo napretku Srbije. Mi govorimo jednim jezikom, a to je pravoslavni jezik - poručio je Mitropolit solunski Varnava.

U crkvi pravoslavnoj u Solunu zajedno su Vaškrsnji tropar otpevali sveštenici iz Jagodine i Soluna. U srpskoj delegaciji u poseti Mitropoliji solunskoj bilo je 8 sveštenika Srpske pravoslavne crkve iz Jagodin iz Beličkog namešnistva i poverenik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković, kao i narodni poslanici Jedinstvene Srbije Života Starčević i Djordje Kosanić i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević .




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17