• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.10.2021

18:28

SLUČAJ "JOVANJICA" JE BIO PLAN B, KRAJNJI CILJ JE BIO ALEKSANDAR VUČIĆ!

printscreen

Politika

SLUČAJ "JOVANJICA" JE BIO PLAN B, KRAJNJI CILJ JE BIO ALEKSANDAR VUČIĆ!

Podeli vest

Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije u gostovanju na TV Prva govori o slučaju "Jovanjica" i prisluškivanju predsednika Republike Aleksandra Vučića

 

- Saznanja koja imam je da su bivša državna sekretarka i kolege iz četvrtog odbili poligrafsko testiranje. Direktor policije je bio na poligrafu, ali nemam informaciju da li je ili nije prošao poligraf, ali znam da su ovo troje napred navedenih odbili poligrafsko ispitivanje. 

Takođe, kada je reč o osobama koje su danas odbile poligrafsko testiranje, jedan od njih je i Dušan Mitić, šef operative, koji je Koluviju pokušao da bedi da krivicu prebaci na brata predsednika Srbije, Andreja Vučića. 

- To je Dušan Mitić koji je podstrekivao osumnjičenog Koluviju da optuži Andreja Vučića sa ciljem naloga za hapšenja brata predsednika Republike. 

Kada je reč o nelegalnom prisluškivanju predsednika Vučića, Radovanović kaže da je to bio prvobitni plan u pokušaju da se diskredituje predsednik Srbije.

- Slučaj "Jovanjica" ne mogu da odvojim od afere prisluškivanje. Jovanjica je plan B organizovane grupe, neću da kažem kriminalne grupe zbog pretpostavke nevinosti, ali sam ubeđen i pod pšotpunom moralnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da je u MUP formirana jedna paralelna struktura sa pecizno odabranim ljudima koji su uspostavili svoju obaveštajnu mrežu, kako kod finansijskih moćnika, da ne kažem tajkuna, kako kod organizovanih kriminalnih grupa u Beogradu a i na teritoriji Srbije, sa ciljem stvaranja jedne obaveštajne mreže, a njen cilj je bio prikupljanje podataka, pre svega o predsedniku Republike i užim članovima njegove porodice. Ponavljam, pod punom moralnom i krivičnom odgovornošću ovo tvrdim, prisluškivanje je bio plan B.

Foto: printscreen

Tomislav Radovanović

Govoreći o prisluškivanju razgovora Aleksandra Vučića, kaže da je on preslušao sve snimke i nije pronađena nijedna inkriminišuća stvar.

- Zato sam i nazvao "Jovanjicu" plan B ove organizovane grupe, paralelne strukture, jer verovatno iz prvog pokušaja nisu mogli da diskredituju predsednika i već su pokušali planom B da dovedu Koluviju u vezu sa bratom predsednika Republike. Cilj je bio predsednik Republike.

Odgovarajući na pitanje o detaljima i istrazi u slučaju "Jovanjica" i veštačenju telefona Predraga Koluvije, načelnik Radovanović ističe da je 13.11. došlo do hapšenja Koluvije, a naredba za veštačenje njegovog telefona izdata nekih 7 dana nakon hapšenja.

- Deo stvari mogu da otkrijem. 13. 11 je došlo do hapšenja Koluvije. Ono što je bitno , a što odstupa os standarda forenzike i od operativnog postupanja je to da je naredba za veštačenje telefona izdata 7 dana nakon hapšenja, a telefoni su dostavljenji Službi za specijalne.... tek nakon 29 dana. Ono što je isto bitno i o čemu postoje službene beleške i foto-zapisi je to da su ambalaža u kojoj su dostavljeni telefoni bila potpuno narušena i potvrđeno je da je manipulisano telefonima. Takođe, naredbe za veštačenje telefona su vršene 4 puta. Svaki put su telefoni vraćani u drugoj ambalaži. 

Radovanić ustiče da je bio cilj pronaći broj predsednika Vučića i njegovog brata u imeniku da nisu bili memorisani pod drugim imenom.

Dušan Mitić je pozivao Koluviju da lažno optuži Andreja Vučića, posredna su saznanja Radovanovića, a Koluvijin telefon je prisluškivan.

- Postoji logistička podrška i jedne zapadne obaveštajne službe - rekao je Radovanović i dodao da su paralelne strukture formirane za vreme ministra Nebojše Stefanovića.

– Imam posredna saznanja, imamo potvrdu da se radi o zapadnoj obaveštajnoj službi, a sve se to dešavalo u vreme ministrovanja Stefanovića – tada su stvarane paralelne strukture. Prelomna tačka je put ministra Stefanovića u SAD – tada se sa određenim strukturama SAD-a stupa u direktan kontakt i tada se ostvarila ta saradnja – zaključio je Radovanović.

On je tada stupio u direktan kontakt sa američkim obaveštajcima. Tim sastancima je prisustvovao Radovanović lično.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 2 godine

Ko sme da se drzne uopste da spijunira predsednika republike, pogotovo unutar mupa. Podrska Vucicu i da sto pre odvoji zito od kukolja

Nešo N

pre 2 godine

Prisluškivanje predsednika je krivično delo i ko to radi taj mora da odgovara.

Dragojlo

pre 2 godine

Zasto je Stefanovic jos ministar i zasto je Rebic jos direktor policije???

Lazni Bot

pre 2 godine

Isto pitanje zasto Djilas nije u zatvoru kad svaki dan govore da je lopov pa zato kad bi sve uhapsili ostali bi samo lopovi u vlasti i tada nema ko da bude kriv za njihove lopovluke

Biljana

pre 2 godine

Djilasov kabinet je postao mesto odakle se kreiraju afwre uperene protiv predsednika.To vise nije tajno.

slavko

pre 2 godine

Zele Vucica da sruse pa namerno udaraju na njegovog brata.

Lela

pre 2 godine

Potpuno je svima jasno šta su hteli da urade, znači spremni su na sve i svašta kako bi okrivili Vučića

žare

pre 2 godine

Priča ulazi u završnu fazu i sada će istina morati na svetlost dana.

žare

pre 2 godine

Teške kvalifikacije koje sada treba dokazati.

Iva

pre 2 godine

Detaljno neka ispitaju drzavni organi, ta sloboda prisluskivanja mora biti stopirana.

Dragan

pre 2 godine

MIslili ljudi da su jači od države ali su se debelo zeznuli.

Gagi

pre 2 godine

Kako su radili tako će i da prođu, kazniti ih za primer drugima.

Gagi

pre 2 godine

NEverovatno koju hrabrost su imali ovi otpadnici MUP-a.

Era

pre 2 godine

Institucije da rade svoj posao! To je pokusaj, urusavanja drzave i svih njenih vrednosti!

Dojčilo

pre 2 godine

Šta još treba da se desi da bi neko bio uhapšen??

Nešo N

pre 2 godine

Pa i vrapci na grani znaju koji je bio plan izmišljena afera Jovanjica. Na žalost opozicije taj plan im je propao.

Alemale

pre 2 godine

To što je ovaj reko za Stefanović to Je šešelj govorio pre godinu dana

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija