• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.10.2021

08:32

GDE JE PALMA TU JE I MUZIKA I SRPSKO KOLO /video/

printscreen

Politika

GDE JE PALMA TU JE I MUZIKA I SRPSKO KOLO /video/

Podeli vest

Dragan Marković Palma je upravo pristigao sa delegacijom iz Egipta u Srbiju. U delegaciji su većinu činili lekari i medicinske sestre iz 18 bolnica i kliničkih centara iz Srbije. Oni su tokom boravka u Egiptu imali prilike da obiđu beduinsko selo, drevni grad Luksor, ali i da zasluženo odmore od godinu i po dana borbe sa pandemijom korona virusa

 

Poznato je da gde je Palma tu je i muzika. Tako je bilo u egipatskom restoranu gde je Palma bio gost na rođendanu gospodina Hatema, velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda ali i Dragana Markovića Palme. 

U delegaciji je bila i mlada estradna umetnica Milica Jokić i naravno orkestar.

U povratku, u avionu, Milica je sa Lukom Dačićem, sinom predsednika Skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem, zapevala a orkestar uzeo instrumente u ruke. Kako se spontano zapevalo tako se spontano razvilo i kolo u avionu.

Verovatno je do sada bilo slučajeva da se zapeva u avionu ali da se zaigra srpsko kolo sigurni smo da se to prvi put desilo sada. 

Zapamtili smo Palmino kolo u moru sada ćemo zapamtiti i kolo u avionu. 

Samo u ovoj godini u organizaciji Dragana Markovića Palme što u Egipat, što u Grčku išlo je skoro 980 lekara iz četrdesetak kliničkih centara, opštih bolnica i Domova zdravlja iz Srbije. Ovome treba dodati i 992 poljoprivrednika koji su išli u Paraliju krajem avgusta ove godine. Samo ove godine u Palminoj organizaciji u Egipat i Grčku putovalo je skoro 2000 ljudi. Palma je najavio da će sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu i da će svi zdravstveni radnici koji rade u kovid ambulantama i odeljenjima u narednih nekoliko godina putovati u njegovoj organizaciji.

Inače sva putovanja zdravstvenih radnika, poljoprivrednika, plaćena su sredstvima od donatora i ni jedan dinar u te svrhe nije potrošen iz budžeta grada Jagodine niti iz budžeta Republike Srbije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NESTVARNI LUKSOR ZA DUGO PAMĆENJE! Srpska delegacija koju predvodi Dragan Marković Palma završila boravak u Egiptu /FOTO/
Politika

NESTVARNI LUKSOR ZA DUGO PAMĆENJE! Srpska delegacija koju predvodi Dragan Marković Palma završila boravak u Egiptu /FOTO/

Dragan Marković Palma organizovao je članovima delegacije, u kojoj je najviše bilo zdravstvenih radnika iz 18 srpskih gradova, a najviše iz Jagodine, na kraju boravka u Hurgadi, posetu najvećim znamenitostima i uživanje u turističkoj ponudi grada Luksor. Reč je o jednom od gradova koji krije brojne misterije drevne egipatske civilizacije, smešten je na reci Nil i nekada je bio glavni grad gornjeg, odnosno južnog Egipta

30.10.2021

17:53

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija