• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.12.2021

14:02

Vučić: U četvrtak odluka o sredstvima za zaštitu životne sredine

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

Vučić: U četvrtak odluka o sredstvima za zaštitu životne sredine

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži način kako da Zakon o eksproprijaciji bude stavljen van pravnog prometa s obzirom na to da, kako je rekao, zasigurno dogovor s tim u vezi neće biti postignuti ni u narednih deset, pa ni mesec dana


"Pošto mi je jasno da bi to preganjanje trajalo mesecima tražimo potpuno drugačije rešenje kojim bismo taj zakon stavili van pravnog prometa... Mislimo da smo našli način, ali i oko toga ima različitih tumačenja... Jedno je da imam pravo suspenzionog veta, ne samo o zakonu koji nije u skladu sa Ustavom, ali sve to proveravamo sa više pravnih eksperata", rekao je Vučić i konačnu odluku o tome najavio za sutra.

Predsednik je najavio da će u četvrtak na biti doneta i odluka kako i koliko novca će biti izdvojeno za zaštitu životne sredine i to je, kaže, veoma važno.

Spreman je, ističe, da razgovara sa ljudima koji nisu političari koji su pokrali ovu zemlju, uzeli pare od Rio Tinta i sad protestuju protiv te kompanije.


Podsetio je na neke koji su prodali dva placa za više 717 miliona evra Rio Titnu, a sada, kaže, predvode proteste protiv te kompanije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić



Upitan o Zakonu o referendumu, Vučić je rekao da u njemu nije video ništa sporno, ali da sada čuje da druga strana ima primedbe na visinu taksi za narodnu inicijativu.

Ističe, da nema ništa protiv da se i tome razgovara ako su takse problem.

Primetio je međutim da organizatori protesta spremaju neke nove političke zahteve, pa im je poručio da za te zahtve, kako kaže, imaju predstojeće izbore.

"Sa tim političkim zahtevima nek izađu pred narod 6. aprila, pa nek narod kaže", rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 2 godine

Problem je nastao zbog ovih koji su prodali Rio Tintu parcele i doveli ga u Srbiji. Sad isti ti prave pobune, a pre svega krivi su za sve.

Tina

pre 2 godine

Vučić će sigurno doneti pravu odluku i da dobijemo najbolje moguće rešenje.

Ema

pre 2 godine

E kad bi opozicija smela da izađe na izbore, nego se kao kukavice kriju iza protesta, za nesto što su oni krivi i oni napravili.

Milja R

pre 2 godine

Kako da izađu kada znaju da bi doživeli pravi fijasko.

Mate

pre 2 godine

Sve puno znači, samo da su građani zadovoljni.

Njanja

pre 2 godine

Još jedan u nizu dokaz da je predsednik Vučić taj koji se zalaže za dobrobiti građana Srbije za ekologiju zaštitu životne sredine .

Perica Savic

pre 2 godine

Predsednik ce izdvojiti ozbiljna sredstva za zastitu zivotne sredine.

Dejan

pre 2 godine

Ovi lažni ekolozi koji se sada navodno brinu za zdravlje naroda. Samo su zaboravili da je problem nastao upravo zbog njih koji su prodali Rio Tintu parcele i doveli ga u Srbiji. Sad isti ti prave pobune, a pre svega krivi su za sve.

Julija

pre 2 godine

Organizatori protesta su dno dna, i to svi znaju. Njihove zahteve neka okace macku o rep i neka prestanu da maltretiraju narod . Neka ne sabotiraju napredak zemlje.

Sasa

pre 2 godine

Opozicija da je normalna rec ne bi smela da kaze, jer su oni doveli Rio Tinto , a sada se na konto toga bore protiv, kako bi dosli do vlasti. Narod je to uvideo i na izborima koji slede dozivece fijasko i Djilas i ostali.

Aca

pre 2 godine

Izdvojen deo novca za zastitu zivotne sredine, je odlicna odluka predsednika Srbije. Predsednik konstantno pokazuje da brine za svoju drzavu i to kroz razne nacine i modele.

Jeka

pre 2 godine

Stavili su pare u dzep od Rio Tinta a sad vas obmanjuju da izlazite na proteste.

Eri

pre 2 godine

Predsednik će sigurno doneti odgovarajuće odluke.

mile

pre 2 godine

Opozicija se krija iza zastite zivotne sredine a jedini cilj im je narusiti mir u Srbiji. Ne zanima ih Rio Tinto, samo izbori. Treba gradjane obavestavati o svemu da se smire i da budu informisani iz pravih izvora.

Slobodanka

pre 2 godine

Još jedan u nizu dokaza da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, taj koji se zalaže za dobrobiti građana Srbije za ekologiju zaštitu životne sredine . Opozicija očigledno stavili su pare u svoje dzepove od Rio Tinta a sad obmanjuju narod da izlaze na proteste.

Tanja

pre 2 godine

Pitanje zaštite životne sredine je itekako bitno, poseno danas kada je mnogo toga zagađeno. Srbija konačno vodi računa i to tom pitanju, da ostavimo zdravu sredinu budućim generacijama. Za to ne treba žaliti novac.

Mare

pre 2 godine

Vucic ce doneti najbolju mogucu odluku, u to ne sumnjam!

Vole

pre 2 godine

Vucic uvek brine u ogradjanima, tako da ce sigurno doneti dobru odluku!

Una

pre 2 godine

Ako iko brine o gradjanima to je Vucic, sigurna sam da ce doneti prave odluke!

Pera

pre 2 godine

Vucic ce izdvojiti ozbiljna sredstva za zastitu zivotne sredine.

Jovica

pre 2 godine

Predsednik uvek donosi pravu odluku u to ne sumljam!

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija