• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2021

20:06

ŠIPTARI NE ŽELE NIKAKAV DIJALOG! Vučić saopštio da Priština neće dozvoliti održavanje referenduma!

Politika

ŠIPTARI NE ŽELE NIKAKAV DIJALOG! Vučić saopštio da Priština neće dozvoliti održavanje referenduma!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas, na sednici Vlade, da Priština neće dozvoliti održavanje referenduma 16. januara, dodajući i da nastavka dijaloga sa Prištinom nema „ni na vidiku“

- Imamo sve više problema na KiM. Priština je donela odluku i obavestila nas neformalno da nam neće dozvoliti održavanje referenduma 16.janaura. Pokušaćemo da razgovaramo sa Briselom da ih ubede da se omogući građanima srpske nacionalnosti da glasaju - kazao je on.

Vučić je ukazao da Priština odbija svaku vrstu dijaloga, razgovor i čak i gotovi sporazum o nestalim osobama, kao i svaku pomisao da primene Briselski sporazum, posebno kada je reč o Zajednici srpskih opština.

- Nemamo ni na vidiku nastavak dijaloga sa Prištinom u Briselu. Ni najavljeno - istakao je Vučić. Iako naše vlasti puštaju njihove zvaničnike, formalne, neformalne da ulaze na teritoriju centralne Srbije, ponašamo se, kaže, odgovorno i ozbiljno, a oni ne puštaju ni Petra Petkovića, ni druge da uđu na KiM.

To, konstatovao je, nailazi na sve veću osudu međunarodne zajednice, ali ne dovoljno.

- Zabrinut sam šta mogu da budu budući potezi Prištine - rekao je Vučić.

Kada je reč o situaciji u regionu ukazao je da je primetno da se sa posebnom pažnjom prati napredak Srbije.

Foto: Printscreen

Vučić je rekao da je primetno da su Zagreb i Priština na najistaknutiji način, ali i delovi političkog Sarajeva iskazuju nezadovoljstvo i prate brzinu napretka Srbije, jačanje njene finansijske snage, ali i snaženje vojske, sa željom da to ne ide tom brzinom.

„Za nas je važno da se držimo naše politike poštovanja Dejtonskog sporazuma, integriteta BiH, ali i RS“, rekao je on.

Vučić je ukazao da je Srbija pomogla četiri najsiromašnije srpski naseljene opštine, tri u RS, i jedna u Feredaciji - Kostajnica, Dubica, Nevesinje i Drvar - šest miliona evra, i da će sada biti upućeno dodatnih šest miliona evra.

„To je ogroman novac za te četiri po broju stanovnika male opštine. Srbija radi i gradi od škola do domova zdravlja u svakoj opštini na teritoriji RS, to je naša pomoć. Srbija želi mir, stabilnost, poštuje međunarodno pravo. To što tražimo od drugih važi i za nas“, istakao je on.

Vučić je ukazao da i u Srbiji mora da gradi još bolje odnose sa bošnjačkim komšijama.

„Što se tiče onoga što stiže iz Zagreba i sa nekih drugih adresa, naše je da pružamo ruku, da se borimo da rešavamo problem nestalih lica. Nešto je više nestalih Srba, nego Hrvata, ali potpuno je svejedno, naše je da tome pristupamo savesno, odgovorno, ozbiljno i da te probleme na svaki način rešavamo“, rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Snezana

pre 2 godine

Šiptari odleprsajte do vaše Albanije slobodno zauvek!

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija