• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.01.2022

18:41

ROJTERS PIŠE O RUDNIKU LITIJUMA, A VIOLA ĆUTI...

Beta

Politika

ROJTERS PIŠE O RUDNIKU LITIJUMA, A VIOLA ĆUTI...

Podeli vest

Rojters je objavio vest o rudniku litijuma Vulkan u Nemačkoj koji je dobio još pet novih licenci za istraživanje. Na ovu informaciju Viola Fon Kramon ćuti

Rudnik litijuma Vulkan dobija još pet dozvola za istraživanje u Nemačkoj, javlja Rojters. Kompanija za razvoj litijuma "Vulcan Energy Resources", koja ima ugovore o snabdevanju sa proizvođačima automobila Folksvagen, Stelantis i Reno, dobila je pet novih licenci za istraživanje geotermalne energije i litijuma u Nemačkoj.

Nemačko-australijska kompanija ima za cilj da započne komercijalnu proizvodnju litijuma do 2024. godine i računa na porast potražnje za sirovinom koja se koristi u baterijama za električna vozila.

Na ovu vest članica evropskog parlamenta Viola Fon Kramon, koja je najglasnija u podršci protestima u Srbiji zbog Rio Tinta, ćuti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Edo Bakarec ustaški zapovednik

pre 2 godine

Зашто Немци могу, а ми не можемо да се талимо са Рио Тинтом? Неправда ?

Mate

pre 2 godine

Pošaljite joj pitanje kao redakcija Pa da vidimo da li će ovaj akrep imati neki odgovor

Joyce

pre 2 godine

Konačno izašlo na videlo. Nemci i Englezi stoje iz zelenih blokada, a u cilju da se u Srbiji onemogući proizvodnja litijuma kao strateške sirovine narednih 10-15 godina uz maksimalno poštovanje ekoloških standarda u proizvodnji. Zanimljivo, da Nemci guraju agendu, da se nuklearna energija proglasi zelenom energijom. Zanimljivo , da Nemci ne daju sertifikat Severnom toku 2, zbog čega je došlo do veštačke nestašice i enormnog povečanja cene gasa a sve to, da bi Američki gas bio jeftiniji od naduvane cene Ruskog gasa. I na to sve čuti g-dja Viola fon Kramon.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija