• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2022

12:59

Savo Manojlović PONOVO OBMANJUJE GRAĐANE! Trebalo bi da se dogovori sa sobom šta želi pre nego što počne da maltretira ljude!

Beta

Politika

Savo Manojlović PONOVO OBMANJUJE GRAĐANE! Trebalo bi da se dogovori sa sobom šta želi pre nego što počne da maltretira ljude!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da postoji zakonska procedura za usvajanje ili odbijanje narodne incijative i da Vlada Srbije nema nikakve ingerencije nad tom procedurom, kao ni predsednik države


Odgovarajući na pitanje novinara da li će vlada predložiti Narodnoj skupštini, pre nego što se raspusti, da usvoji moratorijum na iskopavanje litijuma i bora u narednih 20 godina, kako traži Savo Manojlović iz Kreni promeni, premijerka je rekla da Manojlović opet obmanjuje građane Srbije.


Navela je da je iz sredstava javnog informisanja, ali i od Narodne skupštine informisana da je Manojlović tu narodnu inicijativu uputio Narodnoj skupštini.

"Pošto je uputio Narodnoj skupštini, postoji zakonska procedura za usvajanje ili odbijanje te narodne inicijative. Vlada Srbije nema nikakve ingerencije nad tom procedurom, baš kao što nema ni predsednik Srbije, a on (Manojlović) je rekao da je izašao na proteste zato što predsednik Srbije nije verifikovao tu inicijativu, već je Narodna skupština prosledila odboru", rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Dodala je da je Narodna skupština to i trebala da uradi i ponovila da predsednik Srbije, kao i ni vlada, nemaju nikakve veze sa tim.

Kako je rekla, Manojlović bi pre nego što "maltretira sve ljude" trebalo da se dogovori sa sobom tačno šta želi.

"Da li želi da to bude u skupštini, pa da ide po Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi, kao što je uputio predlog, ili želi da to ide kroz vladu, ali je onda trebalo vladi da uputi predlog i sedne sa vladom da se dogovorimo šta ćemo da radimo, ali ne možete da uputite predlog narodne incijative, i to nepismen, Narodnoj skupštini i onda da kažete da premijerka to treba da uputi skupštini. Ne razumem kako, taj predlog nije kod mene", zaključila je Brnabić.

Dodala je da Manojlović nikada o tome nije pričao sa vladom, niti joj se obratio.

"On očigledno nije čovek od reči. Prvo je rekao da smo mi ispunili sve i da nema razloga za proteste, a onda je predao predlog narodne inicijative i rekao ''idemo kroz institucije'', pa nije čekao institucije već je izašao na proteste zato što predsednik Srbije nije to verifikovao", rekla je Brnabić i ocenila da je to "besmisleno i da nema nikakve veze sa pameću".

Istakla je da ništa neće uraditi bez javne rasprave i zaključila:

"Nisam to dozvolila mojim ministrima, neću dozvoliti ni Savi Manojloviću".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

Opet manjina oće da vlada nad većinom! Savo Manojloviću, na izborima se izbori da zadovoljiš te svoje ambicije da vladaš državom! Pusti te priče i ucenjivanje! Izbori su rešenje za tvoj problem ili idi da se lečiš! A opet, pre svega toga obriši nos! ŽIVELA SLOBODNA NEZAVISNA DEMOKRATSKA SRBIJA!

Vla

pre 2 godine

Prestanite da pisete o neradnicima i klosarima, samo im dajete publitet, a oni sto ga slede su go na od ljudi

Mina

pre 2 godine

Pitanje je da li Manojlović uopšte zna zašto protestuje

Rade R

pre 2 godine

Uostalom, on je za to plaćen, da laže i obmanjuje narod! Nije on plaćen da radi u interesu naroda i države Srbije, nego za interese stranaca fašista, koji bi da sruše i ponize Srbiju! Prepoznaje to narod!

milankukic

pre 2 godine

sve je ok ako ima budala pa veruju Savi Manojlovica gde je bio do sad isto kao Srđan koji je sa pokretomm od 1999 ravio sr..a po beogradu i dobio lovu i sad ima ranc u americi a oni koji su ga sledili su pukli zato mislite svojom glavom

Kondor

pre 2 godine

Kako ces da blokiras izbore,kada cela opozicija ne moze da kontrolise izborna mesta?Trazi da te priznaju za predsednika bez izbora.Bolesnom coveku je potreban lekar,da utvrdi od cega boluje.

cica Mrsoje

pre 2 godine

Eto jos jednog dokaza kako bi nas "prosveceni" i "pametni" vodili kad bi pobedili. Ne poznaju ni osnovne zakonske procedure a da ne govorimo o necem slozenijem i krupnijem.Bitno je da laju. I neka prestanu da lazu narod.Sve je to placena sluzincad i prodana dusa za sitnu paru.

Sanja

pre 2 godine

Savo je lazni ekolog koji samo obmanjuje narod ali mu nece to poci vise za rukom. Narod zna istinu

Dusica

pre 2 godine

Vlada treba da donese zakon o NVO slican ako ne isti onom u Rusiji i da jednom za sva vremena resi problem sa tim placenim manjinama zbog kojih ispasta vecina naroda.

Sasa

pre 2 godine

Najstrasnije od svega je to sto ima ljudi koji podrzavaju ovakve ocigledne strane placenike kojima je posao da ako treba da uniste svoju zemlju oni to ucine ako je takvo nesto u interesu njihovih gazda.

Petar

pre 2 godine

Nije da Sava ne zna za sta protestuje on jednostavno izvrsava sta se od njega ocekuje od starne onih koji ga placaju za to.treba pitati ove sto ga toboze prate i podrzavaju dali oni znaju zasto su na ulici on je ocigledno za pare a ostali tesko da znaju odgovor.

Marko

pre 2 godine

Pitam se koja narodna inicijativa ide u skupstinu na razmatranje pred narodne poslanike i koji je to narod kada vecinski narod Sbije nista nije ni pisao niti potpisivao.Evo ja cu da napravim nekakav pokret koji ce traziti od drzave da se sve NVO odmah ukinu ili stave pod kontrolu sluzbe bezbednosti drzave da se odmah proglase kao anti drzavne grupe sto one to i jesu i da se prema njima tako i ophodi i drzava i institucije i narod.

Ratko

pre 2 godine

Oni da znaju sa sobom da se dogovore imali bi drugačiji nastup.

BRNABIĆ O SKANDALOZNIM NAPADIMA NA POKOJNU KSENIJU VUČIĆ: Nema tu više ljudskosti, od njih je ostala samo ljuštura nečega što je nekada bio čovek!
Politika

BRNABIĆ O SKANDALOZNIM NAPADIMA NA POKOJNU KSENIJU VUČIĆ: Nema tu više ljudskosti, od njih je ostala samo ljuštura nečega što je nekada bio čovek!

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je odgovarajući na pitanje o zlonamernim komentarima o prvoj supruzi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, novinarki i voditeljki Kseniji Vučić koja je juče preminula u 56. godini, da u tim ljudima nema više ljudskosti, te da je "ostala samo ljuštura nečega što je nekada bio čovek"

30.01.2022

12:20

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija