• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2022

11:12

Vučić primio ambasadora Ukrajine u oproštajnu posetu!

Tanjug/Sava Radovanović

Politika

Vučić primio ambasadora Ukrajine u oproštajnu posetu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ukrajine Oleksandra Aleksandroviča i zahvalio mu na angažovanju u unapređenju odnosa između dve zemlje


Predsednik Vučić je ukazao na to da Srbija i Ukrajina imaju mogućnosti da razvijaju saradnju u različitim sferama od obostranog interesa i naglasio potrebu da se nastavi rad na jačanju ekonomskih odnosa, s obzirom na neiskorišćene potencijale.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, sagovornici su se saglasili da postoji još mnogo oblasti u kojima bi Srbija i Ukrajina mogle dodatno da se angažuju kako bi unapredile saradnju.

S tim u vezi su istakli da je važno da uskoro bude završen rad na uspostavljanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Ukrajine.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić i ambasador Aleksandrovič su konstatovali da su obe zemlje opredeljene za poštovanje normi međunarodnog javnog prava, kako bilateralno, tako i kroz rad međunarodnih organizacija i institucija.


Ambasador Aleksandrovič je istakao da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje čija se saradnja bazira na međusobnom uvažavanju i dodao da su mu boravak i rad u Srbiji predstavljali posebno zadovoljstvo.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
katarina

pre 2 godine

Saradnja kao i prijateljski i korektni odnosi su nam dobro dosli sa svima....

Nena

pre 2 godine

Srbija nastoji da gradi dobre odnose sa drugim zemljama. Ukrajina i Srbija imaju dobru saradnju, koja će se nastaviti i u budućnosti!!!

Danka

pre 2 godine

Svaka cast Vucicu kako stize sve da postigne i idradi, i svakoga ispostuje

nadja

pre 2 godine

Svaka cast Vucicu...stvarno je sposban sve da odradi i sve da ispostuje

Bojana

pre 2 godine

Iskreno se nadamo da će ambasador Ukrajine sa sobom poneti samo lepe uspomene iz Srbije.

Marija

pre 2 godine

Hvala ambasadoru Ukrajine na dosadasnjem zalaganju, verujemo da ce se dobra saradnja nastaviti i u buducnosti.

Mara

pre 2 godine

Neopohodno je jacati sveobuhvatne odnose sa Ukrajinom, kao prijateljskom zemljom. Treba postovati teritorijalni integritete ove drzave kao sto i ona postuje nas.

Milica

pre 2 godine

Za nas važan principijelni stav Ukrajine o ne priznavanju samoproglašene nezavisnosti KiM. Na tome smo zahvalni Ukrajini.

Dejan

pre 2 godine

Srbija i Ukrajina imaju dugu tradiciju prijateljstva.

Aca

pre 2 godine

Dobri odnosi sa Ukrajinom ali i sa ostalim zemljama na svetu su recept za nastavak razvoja uspešne i jake Srbije.

Milaa

pre 2 godine

Hvala ambasadoru Ukrajine na dosadašnjoj saradnji.

Milaana

pre 2 godine

Dobra saradnja Srbije i Ukrajine nastaviće se i u budućnosti

Milaa

pre 2 godine

Verujemo da će se dobra saradnja sa Ukrajinom nastaviti i u budućnosti! Vucic ce sigurno raditi na tome.

Caja

pre 2 godine

Хвала амбасадору Украјине на досадашњој сарадњи и нека му је са срећом у даљем раду.

Maja

pre 2 godine

Bilateralni odnosi Srbije i Ukrajine su uvek bili prijateljski i drago mi je da negujemo takve odnose sa njima.

Nikola

pre 2 godine

Ne postoji ambasador ili prdstavnik neke drzave da nije ispostovan od strane Vucica. Domacinski nacin, postovanje i uvazavanje svih, su vrednosti koji se gaje i traju.

Sandra

pre 2 godine

Srbija nastavlja svoju politiku saradnje i mira sto nailazi na ogromnu podrsku kako naseg naroda tako i sveta.

Simic Dusica

pre 2 godine

Dobra saradnja se gradi godinama i kroz veliko poverenje, sigurna sam da ce se i u narednim godinama nastaviti u pozitivnom smeru.

Mira

pre 2 godine

Srbija gaji dobre odnose prema svima pa i prema Ukrajini.

Iva

pre 2 godine

Srbija je zemlja koja ima lidera za primer, Aleksandra Vucica. Dobra saradnja sa drugim zemljama, je od izuzetne vaznosti za nas. Saradnja sa Ukrajinom bice nastavljena.

Ana

pre 2 godine

Srbija i Ukrajina treba da nastave dobre bilateralne odnose. Još uvek ima potencijala koji bi mogli da se iskoriste, a da bude u korist obe zemlje.

Jovana

pre 2 godine

Srbija i Ukrajina imaju dobre prijateljske odnose i nadamo se da ce uspešnu saradnju nastaviti i u budućnosti. Ambasadoru Aleksandrovicu puno uspeha u daljem radu.

Milica

pre 2 godine

Srbiji je bitno da ima prijateljske odnose sa svim zemljama a pogotovo najblizim. Ambasadoru hvala na svakoj podrsci nasoj zemlji i uspesan dalji rad.

JAna

pre 2 godine

Verujem da ambasador odlazi sa najlepsim uspomenama iz nase zemlje..

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija