• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Objektiv

20.02.2022

22:12

PONOŠ: NAŠA DECA TREBA DA DONESU ODLUKU DA UĐU U NATO! (VIDEO)

Printscreen

Politika

PONOŠ: NAŠA DECA TREBA DA DONESU ODLUKU DA UĐU U NATO! (VIDEO)

Podeli vest

Zdravko Ponoš je gostujući u "Utisku nedelje" još jednom izneo svoje simpatije prema ulasku u NATO

Kandidat lidera Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa za predsednika Srbije na predstojećim izborima Zdravko Ponoš poručio je da budućnost naše dece ne treba niko da određuje i još jednom ponovio da buduće generacije treba da odluče da uđu u NATO!

Naime, Ponoš koji otvoreno tvrdi da Srbija treba da uđe u NATO je gostujući u “Utisku nedelje” rekao da se vremena menjaju i da niko ne može da zabrani ulazak u NATO.

Mislim da nijedna generacija ne treba da uzima sebi za pravo da odlučuje u ime budućih generacija kao ni da popravlja prošlost. Vremena se menjaju, to je tako, ne smemo budućim generacijama da ograničavamo slobodu izbora – rekao je Ponoš.

Podsetimo, dok je bio potpukovnik, Zdravko Ponoš je zahvaljujući stranačkoj protekciji u kadrovanju u sistemu odbrane ubrzano kursirao u NATO školama ili vodećih sila NATO pakta. Školovao se u Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu – kurs koji traje 10 meseci. Tokom studija u Londonu je leteo kao kopilot na britanskom školskom avionu, verovatno kao tipovan i podržan za najviše dužnosti u SR Jugoslaviji a potom u Srbiji. Britanci su naravno „vodili računa“ kako se razvija karijera njihovog pulena, što verovatno čine i danas, kada je prošlo puno vremena od njegovog penzionisanja. Potom je završio kurs za više izvršioce, u NATO centru „Džordž Maršal“ u Nemačkoj.

Podsećanja radi, dosadašnje procene su da je od 24. marta do 10. juna 1999. poginulo između 1.500 i 2.500 ljudi, a oko 6.000 ranjeno. Najbolnije žrtve NATO agresije jesu deca. Bombe su odnele 79 dečijih života za 78 krvavih dana.

Trogodišnja Milica Rakić je rođena u zoru 9. januara 1996. godine. Ubijena je 17. aprila 1999, u svom kupatilu, u Ulici Dimitrija Lazareva Raše u Batajnici.

Geleri agresorskih NATO bombi rasparčali su prozor, pokidali zavesu. Milica je sedela na noši. Majka Dušica je, koji trenutak pre, krenula da joj spremi postelju.

Tata Žarko pokupio je veš sa štrika i crvenu haljinicu sa izvezenim mačetom u korpi, koje spava. Brat Aleksa je njenu lutku smestio u krevetić, kraj jastuka. Tako je Milica odlazila na počinak.

Eksplozija je bila nagla i snažna. Nakon toga se ništa nije čulo, osim vriska njenog oca Žarka. Uzeo je Milicu u naručje. Trčao je niz stepenice, a dete mu je klonulo na rukama. Uleteo je u auto i vozio, nije se pomirio sa činjenicom da je već umrla.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mare

pre 2 godine

Ponos predsednik Srbije!!! 7 clanova moje porodice glasa za ovu ljudinu!!! Makar ima m..a da izadje slobodno gradjane sto SNS ne sme vec 10 godina! Samo vozate te napacene ljude po mitinzima!

isabella

pre 2 godine

Bivši i ja smo prekinuli prije godinu i 2 mjeseca, a ja sam bila u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile prekinute. Pokušao sam doći do njega na društvenim mrežama, ali me maknuo s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i oni su mi rekli da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Svaki dan sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i beba nije imala godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla i nemam novca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala sestri i rekla joj svoj problem i rekla da zna za moćnu čaroliju bačenu dr apatu koja joj pomaže kad nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-pošte i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju kako bi mi se moj muž zauvijek vratio i da će biti moj. Bilo mi je veliko iznenađenje što se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čarobnjaku. Molim se da će dugo živjeti i raditi više od svog prekrasnog djela. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On ti može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: drapata4@gmail.com ili ga možete dobiti putem njegovog vibera/whatsappa: +1(425) 477-2744

Rannko

pre 2 godine

Dripac jedan! Ti bi srpsku mladež da uvučeš u NATO, pa da ratuje i gine po belom svetu za tuđe interese! Antisrpski kandidat za predsednika. Mrš iz RS!

Ana

pre 2 godine

Da nasa deca udju u NATO, u taj isti NATO koji nas je bombardovao '99, koja je vecina dece ostala bez jednog roditelja ili cak oba?!

ratko

pre 2 godine

ja se usudjujem picko ustaska koji si se krio ko govno ja koji sam se na Kosovu borio za Srbiju ,Pizdo izdajnicka,ja koji je izgubio kolege na Kosarama ,seme ti se zatrlo da Bog da ,a vi urednici nemojte da brisete ovo sto sam napisao ,jer ovo g od coveka mora da procita ovo ,u cije ime taj smrad ponos pise ime sam namerno napisao malim slovima jer je ustaska gnjida

mirjana

pre 2 godine

Ko ti je ustaso dao za pravo da nam ti krojis pollitiku da treba Srbija i srbska deca da udju u NATO.Za koga radis izdajico i ko tije mentor djubre jedno.Pa neces mirno Beogradom proci niti ces u miru spavati.Jebo te onaj ko te ispilio.Gde si do sada bio zmijurino jedna.U ciju si se rupu sakrivao.

dera

pre 2 godine

Možeš da pričaš ali ne možeš da uradiš ništa , prolupao si i to za male pare . Analiziraj šta bulazniš , mada nije čudno obzirom da hoćeš na izbore kao kandidat , sa šansama da možda neko iz tvoje kuće zaokruži trvoje ime , ne više od toga , no znaš i ti to nego obavljaš neki prljav posao za siću , a , šta ćeš nisi za bolje .

Miro

pre 2 godine

Dok naša deca uzrastu neće više biti Nato pakta Ponošu. Bio general a ne vidi da se nato raspada. Stručan ima i uniformu.

NekoKo

pre 2 godine

Ovaj se drogira.? Deca nemaju pravo glasa, to je prvo. Drugo u Srbiji i ptice na grani, a kamoli ljudi bez obzira kog uzrasta, znaju šta je za Srbiju u datim okolnostima najbolje činiti. Ovog autošovinistu i njemu slične znaš kad će da podrže.? Kad na vrbi rodi grožđe. Inače vreme je da se u Srbiji uvede zakon o antišovinizmu i da prestanemo da glumatamo demokratiju najveću na svetu, u tolikoj meri da svaki kreten može javno da pljuje po srpskim nacionalnim interesima. Ovaj konkretno je niko i ništa, ne predstavlja ni promil građana a opušteno baljezga po Srbiji i srpskom narodu. Čikam američkog kandidata za predsednika, da kaže da je Amerika genocidna, da je izazvala gomilu ratova na planeti, da je nenormalan broj puta ratovala na tuđoj terotroiji, da je realnost da se odvoje Teksas, Kalifornija, da Rusima i Kinezima treba prepustiti svetsko kormilo jer je to realnost isl. Taj bi zvanično vrlo brzo izvršio samoubistvo. Oni su tamo sve uradili, baš kao i druge demokratkse države, da to toga nikada ne dođe. Takav nema ni teoretsku šansu da bilo šta javno kaže.

Veselin

pre 2 godine

Da treba našea djeca u budućnosti da uđu u NATO u organizaciju ubica koji su ubijali naselje, očeve ,sestre bracu, djedove ,bake. Ovo je razmišljanje jednog izdajničkog GENERALA kako ga nije sramota . Ovakve treba računati i strpati i otvoriti novi Goli Otok

Spasko

pre 2 godine

Ponis , ti pricas o srpskoj deci , pa 30 godina niste dali sansu srpskom detetu da kazu istinu da su bas ta ista srpska deca bila napadnuta od strane hrvatskih nacista , islamskih terorista i teroristicke oligahrijske monarhisticke nacisticke organizacije Nato , a Milosevica ste ubili , jugoslavensku vojsk osudili i uhapsili generala Mladica i Karadzica aoni su branili srpsku decu pd agresije islamista i naciata , i bas Milosevic je bio taj koji je izjavio da niko ne sme da se ponasa agtresivno i da napdada i tuce srpsku decu i srpski narod . A bas taj Nato je pomagao siledzijama , kriminalcima , vatikanskim nacistima i islamskim teroristima da naptrave svoje teroristicke i nacisitcke kriminalne nezakonite drzave na Balkanu i vrse genocid nad srpskim narodom . Zapadni okupator tj. rimskosolomonsko imperijalno robovlasnicko drustvo je okupiralo Srbiju i postavilo svoju rimskosolomonsku nacisticku teroristicku krunu na srpsku zastavu i zele da mu srpska deca budu dvorske sluge , britansko vatikanski jezuitski agent Solomon Sulejman Kuracdjordjewitz je agent nacistickog vatikana i solomonskog oligarhijskog robovlasnickog satanistickog Nato drustva . A Hitler je bas kao i Nato bio agent vatikansko solomonske venecijanske monarhisticke oligarhije .

Dasa

pre 2 godine

Katastrofa! Sta ova dvojica misle ko ce za njih da glasa?!

Pedja

pre 2 godine

Kao ratni veteran sa 3 godine rata iza sebe .Gledao sam sta trucas i shvatam koe si go... od coveka, izdao si uniformu i ljude koje si predstavljao u vojsci,doveo si vojsku na nivo lovackog udruzenja.Sada nudis nasu decu kao topovsko meso za NATO,sagni glavu i izvini se MILICI RAKIC i svoj deci koju je NATO pobio onako milosrdno.Nemoj ih ubijati dva puta.Znam da ti gori pod nogama ,uzeo si pare i oni ocekuju zavrsen posao ali u svakom slucaju gubite VODNICE OD GENERALA jeb.. ko ti dade cinove.

sledeća vest

TV

Da li Ukrajina ima keca u rukavu za pobedu u ratu? Svesni su da ni po čemu ne mogu da pariraju Rusiji, pa napravili poseban vojni ogranak! Evo u čemu je trik!
Live TV

Da li Ukrajina ima keca u rukavu za pobedu u ratu? Svesni su da ni po čemu ne mogu da pariraju Rusiji, pa napravili poseban vojni ogranak! Evo u čemu je trik!

Da li je zaista rat toliko surov? Nema sumnje da postoji velika država i vladari iz senke; njihovo prisustvo sve je transparentnije, ali jedine žrtve svih sukoba i ratova samo su civili. U francuskoj prestonici, dešava se haos. Pariz je pod opsadom. Oko grada je postavljena žica. Ljudi nemaju nikakve informacije i to stvara sve veću paniku. Jedan pripadnik Hamasa izjavio je da će krvave suze teći u Parizu jer Francuska pomaže Izraelu u ratu. Uživo u program javio se i novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je komentarisao situaciju na ukrajinskom frontu. Urednik "Srbija tajmsa" Antonije Kovačević javio se uživo u emisiju gde je kometarisao povlačenje Džoa Bajdena sa mesta predsedničkog kandidata.

23.07.2024

22:27

Zašto država ne radi ništa protiv domaćih izdajnika? Službe bezbednosti znaju sve o onima koji su plaćeni da blate svoju zemlju! (VIDEO)
Live TV

Zašto država ne radi ništa protiv domaćih izdajnika? Službe bezbednosti znaju sve o onima koji su plaćeni da blate svoju zemlju! (VIDEO)

Više od trideset zemalja u svetu je u ratu. Nikada nije bilo više licemerja i dvostrukih aršina. To smo mi već osetili od strane Zapada, ali u današnjem svetu, kada nemate nuklearne glave, ne možete da se postavljate kao oni koji ih imaju. Govorilo se da ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji i da ćemo brzo popustiti. Dve i po godine je prošlo, a mi i dalje možemo da balansiramo i nismo okrenuli leđa Rusima. Na ove, ali i sve druge važne teme, u emsiji "Otvoreni studio" govorili su politički analitičar Dragan Simić i Vladimir Prebiračević iz Rusko-srpskog centra Majak.

23.07.2024

19:05

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada! (VIDEO)
Live TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada! (VIDEO)

NATO je objavio da je trenutno više od pola miliona vojnika u povišenoj pripravnosti. Proslavili su 75 godina osnivanja i sve što su rekli u Vašingtonu palo je u senku jer je došlo do pokušaja atentata na Trampa. Rusija je ponovo u prvom planu targetirana kao najveći neprijatelj po više osnova. Na ovu temu u "Info danu" govorili stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović i Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo.

23.07.2024

16:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kakvo je stanje na graničnim prelazima?
Srbija

Kakvo je stanje na graničnim prelazima?

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije zadržavanja za putnička vozila na graničnom prelazu Preševo, na izlazu su do 40 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

23.07.2024

19:14